Olympus WvdW: Berkum - Nunspeet

| 01-03-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de ontmoeting in de subtop van de eerste klasse D tussen Berkum en Nunspeet. In Nunspeet treft de Zwolse formatie een directe concurrent, want het gaat om de nummers drie en vier van de ranglijst. “Het wordt een spannende wedstrijd, voor beide teams aanhaken of afhaken”, weet Berkum-trainer Willem Brouwer.

© Rainer Fröhlich

Berkum is bezig aan een uitstekende periode. De Zwolse formatie meldde zich net voor de winterstop weer in de bovenste regionen van de ranglijst, waar het zich stiekem nog wil mengen in de strijd om de titel. Koploper SDV Barneveld heeft na zeventien wedstrijden vijf punten meer verzameld en dit geldt ook voor nummer twee Go Ahead Kampen. “Dat is een nadeel, dat je er twee moet inhalen. Maar we proberen de druk er zeker op te houden. In december stonden we nog dertien punten achter, nu nog vijf. Er heeft al een aardige inhaalslag plaatsgevonden”, zegt Brouwer, die hoopt dat zijn ploeg nog mee kan doen om de titel. “Een gat van vijf punten is niet onoverbrugbaar. Zeker niet omdat we Go Ahead en Barneveld nog krijgen.”

In Nunspeet treft Berkum zaterdag een ploeg die ook nog op het vinkentouw zit. De formatie van trainer Marcel Boudesteijn, voormalig trainer van Dieze West, heeft een punt minder dan Berkum en staat daarmee op een vierde plaats. Eerder dit seizoen werd de onderlinge ontmoeting met 4-2 gewonnen door Nunspeet. “Het is voor Berkum traditioneel een lastige tegenstander, zeker uit”, weet coach Brouwer. Toch is hij vol vertrouwen. “Wij moeten winnen, meer smaken zijn er zaterdag niet. Het maakt dan ook geen moer uit hoe. We gaan deze week pittig en scherp trainen, zodat we zaterdag vol voor de winst kunnen gaan. Daar gaan we alles aan doen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 5 maart 14.30 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen, Willem Brouwer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws