Olympus WvdW: Be Quick ’28 - HHC

| 18-11-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de ontmoeting in de tweede ronde van de districtsbeker Oost tussen Be Quick ’28 en HHC Hardenberg. De Zwolse eersteklasser boekte zaterdag voor de eerste keer een competitiezege (3-0 tegen KHC), terwijl ook topklasser HHC vol vertrouwen is. HHC speelde koploper Spakenburg compleet van de mat. “Vergis je niet, ook Be Quick heeft wel wat kwaliteit in de ploeg”, zegt trainer Arnie Pot.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De opluchting bij Be Quick ’28 was zaterdag groot. In de voorbereiding liet de ploeg van coach Pot al zien dat het prima kan voetballen. Er werd gewonnen van gerenommeerde clubs en de groepsfase van de districtsbeker werd keurig overleefd. Eenmaal in de competitie bleven de overwinningen uit. Negen wedstrijden lang lukte het Be Quick ’28 niet, maar nummer tien was eindelijk raak. Zaterdag wonnen de Zwollenaren met 3-0 van KHC. “Dat zorgde voor grote opluchting”, weet Pot. “Het feit van niet winnen frustreert, maar toch lag het al wel een beetje in de lijn der verwachting. De laatste weken speelden we beter en het is lekker dat het nu eindelijk is gelukt. De druk van het moeten winnen is weg en dat voelt enorm goed.”

Na deze opsteker wacht zaterdag het bekertreffen met topklasser HHC Hardenberg. Die formatie staat na twaalf wedstrijden op een keurige vierde plaats. Pot weet wat zijn team kan verwachten. “Het is een door de wol geverfde ploeg, met een aantal oud-profs. Prima voetballers”, zegt de trainer, die niet bang is om de strijd aan te gaan. HHC is een goede ploeg, maar Be Quick kan ook wel wat. Pot neemt SC Genemuiden, Excelsior ’31 en Capelle als voorbeelden. Zij wonnen in de grote KNVB Beker van profclubs. “Waarom kunnen wij dan als underdog niet winnen? Het is een hartstikke mooie wedstrijd, die vast druk wordt bezocht. En het blijft toch beker. Ik zeg dat wij met 1-0 gaan winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 21 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Be Quick ’28, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen, Arnie Pot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws