Olympus TOTO: ‘Zwolsche Boys is te naïef’

| 11-04-2017

Voorafgaand aan het seizoen had Zwolsche Boys grote titelaspiraties. De ploeg zou en moest kampioen worden, om zo de gewenste sprong naar de derde klasse te maken. Vijf wedstrijden voor het einde is de titel een utopie en moet Boys alles in het werk stellen om tweede te worden. “Ik had er meer van verwacht. Op dit moment zijn we te naïef”, stelt Zwolsche Boys-trainer Jan Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het kampioenschap leek al even een vrij onmogelijke zaak, maar afgelopen zaterdag deed Zwolsche Boys er zelf nogmaals een schepje bovenop. Terwijl koploper Swift ‘64 ‘gewoon’ met 0-1 won bij CSV ’28, verspeelde Boys twee punten bij VSW. In de slotfase ging het mis en zodoende staan de Zwollenaren nu negen punten achter. “Het overkomt ons weer, het is niet de eerste keer. Er komt in de 93ste minuut een corner en we staan gewoon te pitten. Ongelooflijk, ik kan daar heel slecht tegen hoor. Ik train op maandag en woensdag de jeugd en ik heb soms het idee dat die beter luisteren dan de mannen van het eerste. Het lijkt af en toe wel of ik er voor de kat z’n viool sta. Kijk, zit ik me toch weer op te winden…”, roept een uitgesproken Verheijen.

De coach noemt zijn ploeg naïef en dat is een van de voornaamste redenen waarom het kampioenschap er niet in zit. “Dom is een te groot woord, maar we zijn zo hardleers. Af en toe denk ik echt; wauw, dat ziet er goed uit. Toch vervallen we altijd weer in dezelfde fouten.” Ondanks de verkeken titelkansen moet Zwolsche Boys zaterdag wel zien te winnen van Zalk. De tweede plaats geeft namelijk een gunstigere positie in de nacompetitie. Er wordt dan eerst een tweeluik gespeeld en de verliezer krijgt daarna nog een kans om te promoveren. Genoeg om nog voor te spelen. Verheijen: “Daar moeten we voor gaan. Zalk zal achteruit lopen, de ruimtes klein maken en in de duels willen komen. Wij hebben veel de bal, terwijl zij wachten op een kans. Zo gaat het zijn, aan ons de taak om niet weer dezelfde fouten te maken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Zwolsche Boys van Zalk wint? Klik dan op ‘Zwolsche Boys’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Boys kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 15 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Zwolsche Boys, Prijsvragen, Jan Verheijen, Vierde klasse C, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws