Olympus TOTO: ‘Wijthmen mag trots zijn’

| 15-03-2017

Bij Wijthmen weten ze niet wat ze meemaken. De voorgaande drie seizoenen werden telkens beëindigd met een puntentotaal van 17, waardoor Wijthmen nooit verder kwam dan de kelder van de vierde klasse C. Dit seizoen is het andere koek. Onder leiding van trainer Elvin Matuankotta heeft Wijthmen al 23 punten bij elkaar gehaald. “Ik hoor dat best vaak, haha”, lacht de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met de komst van Matuankotta naar Wijthmen veranderde er iets in het dorp. Plotseling groeide het aantal trainende spelers, werd het allemaal wat serieuzer, eigenlijk moest men gewoon flink aan de bak. En het heeft resultaat, want Wijthmen heeft nu al meer punten dan dat het gewend is. “Zeker op het trainingsveld hebben we veel gewonnen. Als je ziet hoe veel spelers er elke training weer staan, daar mogen we trots op zijn. Op de bovenste vier na, hoeven wij voor niemand bang te zijn. We hebben nu al 23 punten en het seizoen is nog niet eens voorbij. Daar zijn we best wel blij mee hoor”, vertelt Matuankotta, die eerder actief was bij HTC.

Zaterdag wacht voor Wijthmen het thuisduel met Wilsum. Noem dat gerust een voetbalklassieker, want de ontmoeting staat al sinds mensenheugenis op het programma. “Ja, dat klopt”, lacht Matuankotta wederom. “En het is nu ook nog eens één van onze ‘concurrenten’. Het is voor ons best belangrijk om deze wedstrijd te winnen en daar gaan we ons goed op voorbereiden.” De eindverantwoordelijke weet wat zijn ploeg te doen staat, want hij kent de tegenstander redelijk goed. Eerder dit seizoen werd het in Wilsum 0-4. “Wilsum is fysiek sterk en heeft ook spelers die aardig kunnen voetballen. Wij moeten daar in ieder geval veel strijd tegenover stellen”, vindt de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Wijthmen van Wilsum wint? Klik dan op ‘Wijthmen’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Wijthmen kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 18 maart 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Wijthmen, Elvin Matuankotta, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws