Olympus TOTO: ‘We zijn aan puntjes toe’

| 04-04-2018

Nul punten. Nul, niets, noppes. HFC Storica speelde tot dusver achttien wedstrijden in de vierde klasse C, maar behaalde nog geen enkel punt. Zaterdag wacht de derby van Het Hoge Laar, als de ploeg op bezoek gaat bij Dieze West. Volgen dan eindelijk de eerste punten? “Het ziet er de laatste weken beter uit. De kansen liggen er”, weet Storica-trainer Chris Sorries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De situatie van HFC Storica is inmiddels overal wel bekend. De club heeft het ronduit moeilijk, vooral omdat het maar weinig aanwas van leden heeft. Het vlaggenschip kampte daardoor lang met een hele krappe selectie, die ook nog eens alles verloor. Niet alleen wist de ploeg nog geen punt te pakken, ook kreeg het al 128 doelpunten om de oren. Dat zijn er dik zeven gemiddeld per wedstrijd. “We zijn natuurlijk afhankelijk van de wil en de inspanning van de spelers. Maar de laatste wedstrijden hebben we steeds veertien tot zestien man. Op trainingen staan we met tien tot twaalf mensen. Zulke aantallen, dat is lang geleden hoor”, lacht Sorries.

Daardoor is het niet meer zo dat Storica week in week uit wordt afgedroogd. Er staan nog best vaak uitslagen als 7-2, 7-0 en 6-0 op het wedstrijdformulier, maar toch zijn de nederlagen steeds vaker een stuk kleiner. Heel stiekem lijkt het de opmaat naar een positief resultaat, helemaal als zaterdag een ontmoeting met buurman Dieze West wacht. Die ploeg verloor zaterdag nog met 15-0 (!) van Zalk. “Eerder zag ik ze nog wel eens trainen, maar de laatste tien weken heb ik ze niet meer gezien”, vertelt Sorries. “Ik weet ook niet wat ik kan verwachten, wie ze op gaan stellen. Ik hoop dat het voor ons een mooie wedstrijd wordt, want we zijn wel aan wat puntjes toe.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Olympus TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat HFC Storica van Dieze West wint? Klik dan op ‘HFC Storica’ en het vakje van HFC Storica kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 7 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, HFC Storica, Prijsvragen, Vierde klasse C, Chris Sorries, Spijkerman Sports TOTO


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws