Olympus TOTO: ‘Voor ZAC een bittere pil’

| 31-01-2017

De hervatting van de competitie leek voor tweedeklasser ZAC uit te draaien op een feestje. De tweedeklasser kwam op bezoek bij Den Ham met 0-2 voor en leek daarmee goede zaken te doen. Toch ging het nog mis, want diep in de blessuretijd kwam Den Ham alsnog langszij: 2-2. Zaterdag krijgt ZAC kans op revanche, dan wacht er een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot WVF.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Zo, dat was even een bittere pil”, blikt ZAC-trainer Egbert Kragt nog één keer terug op het duel met Den Ham. “Echt even zuur hoor, want we waren een uur lang echt beter. Daarna gebeurde er iets, moest de tegenstander iets anders gaan doen en daar hadden wij geen antwoord op. Maar goed, daar moet je niet in blijven hangen. Vanavond hebben we het er nog even over en dan gaan we door naar WVF.” Het is duidelijk, Kragt wil het liever niet te lang meer over de wedstrijd van zaterdag hebben. En geef hem eens ongelijk. ZAC zit namelijk niet in de positie om even bij een wedstrijd te blijven hangen. Zelfs niet als er een overwinning wordt geboekt, want er zijn punten nodig. “We moeten Hellendoorn voorbij, dat is de eerste etappe. Daarna zien we wel verder”, weet Kragt.

De derby van zaterdag tegen WVF is van groot belang. Wil ZAC aansluiting houden met de veilige zone, dan moet het eigenlijk winnen. Bij een verliespartij kruipt WVF naar een voorsprong van zeven punten en dat maak je niet zomaar even goed. “Cruciaal is het niet, maar wel heel belangrijk. De laatste keer heb ik gezegd dat het een hele open wedstrijd zou worden en dat verwacht ik nu weer. WVF wil vast en zeker goed uit de startblokken komen, terwijl wij ons geen puntenverlies kunnen veroorloven”, vertelt Kragt, die voor het duel van zaterdag wel wat mensen moet missen. “Ziektes en blessures, ook wat langdurig blessures. Dat neemt niet weg dat ik er zaterdag elf op kan stellen en ook de bank nog breed genoeg is. Het is absoluut geen excuus voor wat betreft het resultaat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat ZAC van WVF wint? Klik dan op ‘ZAC’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van ZAC kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 4 februari januari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, WVF, Tweede klasse H, Prijsvragen, Egbert Kragt, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws