Olympus TOTO: ‘Van oudsher vijand-idee’

| 03-10-2017

Een ontmoeting tussen de vierdeklassers Wijthmen en VSW, dat blijft voor sommige mensen een speciale wedstrijd. Zaterdag staat de eerste versie van het seizoen 2017-2018 op het programma en Wijthmen-trainer Elvin Matuankotta verwacht een bijzonder pittig duel. “Ik ga uit van een harde wedstrijd, want VSW is een fysiek sterke ploeg. Hopelijk vinden wij de momenten om te voetballen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wijthmen tegen VSW, dat is een van de Zwolse onderonsjes die nog met recht de titel ‘derby’ draagt. De huidige generatie spelers heeft er misschien iets minder mee, maar de mensen om het veld vast en zeker niet. “Het heeft van oudsher een beetje het vijand-idee, dus er staan vast en zeker mensen langs de kant die het zo voelen. Voor ons is het echter gewoon een wedstrijd die we spelen en proberen te winnen”, vertelt Matuankotta, die met zijn ploeg redelijk aan de competitie begon. De eerste wedstrijd tegen ’s Heerenbroek ging nog verloren, maar afgelopen zaterdag werd CSV ’28 knap met 0-1 verslagen. “We wisten dat de eerste drie wedstrijden pittig zouden zijn en we wilden in ieder geval drie punten pakken. Nou, dat is gelukt”, weet Matuankotta, die met Wijthmen hoger hoopt te eindigen dan de tiende plaats van vorig jaar.

De trainer kampt zaterdag met een waslijst aan afwezigen. Zo is middenvelder Nick van Gurp nog altijd geblesseerd en dat geldt ook voor Mark Schonewille. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, terwijl VSW juist op uitmuntende wijze aan het seizoen is begonnen. Er werd met 0-4 gewonnen van Dieze West en EZC ’84 werd met 7-1 verslagen. “Ja, het gaat lastig worden, dat weet ik wel zeker. VSW had vorig jaar al een goed team en heeft nu ook aardig ‘ingekocht’. Ze hebben spelers die een prima balletje kunnen trappen en een trainer die er meer voetbal in gooit”, zegt Matuankotta. Hij hoopt dat zijn eigen ploeg lering heeft getrokken uit de zege bij CSV ’28. “Ik heb gezien dat we heel gegroepeerd kunnen voetballen en als collectief te werk gaan. Als we dat blijven doen, dan kunnen wij het veel ploegen heel lastig maken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Wijthmen van VSW wint? Klik dan op ‘Wijthmen’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Wijthmen kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 7 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Wijthmen, Prijsvragen, Vierde klasse C, Elvin Matuankotta, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws