Olympus TOTO: ‘Tot zover is positie goed’

| 24-10-2017

SV Zwolle haalde uit vijf wedstrijden acht punten en dat is nou geen score om enorm enthousiast van te worden. Slecht is het ook niet, maar het is qua winst- en verliespunten fifty-fifty. Toch levert het SV Zwolle een keurige vierde plaats op, een eindresultaat waar trainer Joshua Nijlant direct voor zou tekenen. “Tot zover is die positie goed”, zegt hij.

© Jan Burgman Fotografie

SV Zwolle startte het seizoen keurig. Het moest een aantal nieuwe spelers inpassen, maar dat weerhield de ploeg er niet van om winnend te beginnen. De openingswedstrijd tegen SC Lochem werd met 3-1 gewonnen, terwijl die ploeg vorig jaar toch netjes achtste werd. Daarna incasseerde SV Zwolle tegen Turkse Kracht een verliespartij, maar vervolgens werd er niet meer verloren. Witkampers ging met 3-1 over de knie en tegen Albatross en Wijhe ’92 werd het tweemaal 1-1. Nijlant: “Ik ben niet helemaal tevreden. In fases voetballen we zoals we het graag zien, maar in fases ook niet. Dan kunnen we niet schakelen naar andere opties”, ziet Nijlant, die dat onder andere wijt aan het aantal nieuwelingen. “Die zijn natuurlijk anders geschoold. Maar het wordt steeds beter.”

Zondag speelt SV Zwolle een thuiswedstrijd tegen Twenthe en dat is op dit moment de nummer tien. Toch zit Twenthe maar kort achter Zwolle, want het heeft, met een wedstrijd minder gespeeld, drie punten minder dan de Zwollenaren. “Ik heb ze laten bekijken en ken de sterke en zwakke punten. We weten waar we ze pijn kunnen doen”, roept Nijlant, die zondag in ieder geval geen beroep kan doen op de geblesseerde Tom Hovenkamp. Verder lijkt zijn selectie op orde. “Er zijn wel wat pijntjes, want ze hebben de laatste weken in de duels aardig op hun falie gekregen. Dinsdagavond krijgen een paar spelers wat rust, zodat ze zondag weer fit zijn om te spelen.”

© Jan Burgman Fotografie

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat SV Zwolle van Twenthe wint? Klik dan op ‘SV Zwolle’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van SV Zwolle kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 28 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, SV Zwolle, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws