Olympus TOTO: ‘Niet reëel dat wij winnen’

| 22-11-2016

In de vierde klasse C kende HTC een lastige eerste periode. De ploeg startte nog voortvarend, maar zakte daarna verder en verder weg. Inmiddels staat de ploeg op een teleurstellende twaalfde plaats, al is dat volgens HTC-trainer Joop van Dijk niet zo gek. “Ik heb geleerd om de dingen niet af te schuiven op blessures, maar het heeft bij ons zeker een rol gespeeld”, roept hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren startten de competitie met twee winstpartijen en een nederlaag, geen gek moyenne. Daarna trad het verval in. Van de zeven wedstrijden werden er zes verloren, winnen lukte helemaal niet meer. De oorzaak? Blessures. Heel veel blessures. “Ik heb de laatste weken veel gebruik moeten maken van mensen uit JO19-1 en het tweede”, geeft Van Dijk dan ook aan. “In de voorbereiding deed Yorick van Gelder het hartstikke goed, maar hij viel uit met een hamstringblessure. Daarnaast hadden we ook nog de hoofdblessure van Ali Sina Harhad en braken twee jongens hun pols. Die mis je dan ook weer zes weken. Al met al telt dat aardig op.”

Zaterdag wacht voor HTC een thuiswedstrijd tegen koploper Swift ’64. Coach Van Dijk gaat er vanuit dat zijn ploeg niet gaat stunten. Sterker nog, hij gaat uit van een nederlaag. “Zo reëel moet je zijn. Als wij winnen van Swift, dan komt het maandag ook in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Wij voetballen al weken met een andere ploeg en hebben het lastig gehad. Dan moet je niet ineens denken dat je Swift klop gaat geven. Zover zijn wij nog niet.” De oefenmeester kijkt dan ook vooral naar het spelpeil van zijn ploeg. “Als we weer naar ons eigen niveau kruipen, dan ben ik tevreden. Uiteindelijk moeten we weer een beetje mee gaan doen, daar gaat het om.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat HTC van Swift '64 wint? Klik dan op ‘HTC’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van HTC kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 26 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, HTC, Prijsvragen, Vierde klasse C, Joop van Dijk, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws