Olympus TOTO: ‘Niet geheel ontevreden’

| 08-11-2016

Voetbaltrainer Elvin Matuankotta is dit seizoen bezig om zijn eerste voetsporen als trainer neer te zetten. Hij doet dat bij vierdeklasser Wijthmen, waarmee hij het niet onaardig doet. De afgelopen drie jaar verzamelde het vlaggenschip van de club telkens zeventien punten en nu staat de teller al op elf. En we zijn nog niet eens halverwege. “Ik ben ook niet geheel ontevreden”, zegt Matuankotta dan ook.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voordat Matuankotta aan het werk ging bij Wijthmen, deed hij al wat ervaring op in het trainersvak. Hij was coach van het tweede elftal van HTC en fungeerde bij die club ook nog even als interim-hoofdtrainer. De stap naar Wijthmen was een logische, want Zwollenaar Matuankotta wilde op eigen benen staan. En het gaat lekker, want Wijthmen doet het, voor haar doen, eigenlijk wel prima. Zaterdag werd er met liefst 0-6 gewonnen van het geplaagde HFC Storica. “We wonnen eerst al ruim van Wilsum en nu ook van Storica. De jongens krijgen steeds beter door hoe ik wil voetballen en met een beetje geluk hadden we ook al twee punten meer gehad. Het gaat met vallen en opstaan, maar nogmaals… Ik ben zeker niet ontevreden”, aldus Matuankotta.

Zaterdag wacht voor Wijthmen de derby tegen VSW. Ook die ploeg doet het veel beter dan de voorgaande jaren. De opponent pakte tot dusver al veel meer punten dan in het gehele voorgaande seizoen: dertien om acht. Matuankotta heeft een slecht beeld van de komende opponent. “Ik weet dat ze er, ten opzichte van vorig seizoen, een paar goede spelers bij hebben, maar dat is het ook wel. Het is afwachten wat we tegenover ons krijgen. Ik heb er veel zin in, want het schijnt bij Wijthmen wel te leven”, roept de coach, die nog eerst even een puzzel moet leggen. Julian Zieleman en Rens van Gurp zijn noodgedwongen gestopt, terwijl Karl Pruim en Mike Noordman geschorst zijn. “Maar daar komen we ook wel weer uit.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Wijthmen van VSW wint? Klik dan op ‘Wijthmen’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Wijthmen kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 12 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Wijthmen, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws