Olympus TOTO: ‘Moet iets geks gebeuren’

| 07-02-2017

Zwolsche Boys speelde dit seizoen voor niets minder dan het kampioenschap. De ploeg zou en moest de beste van de vierde klasse C zijn, een andere optie was er niet. Na vijftien wedstrijden heeft Boys acht punten minder dan koploper Swift ‘64 en lijkt de titel een utopie. “We willen dat wel, maar het wordt erg moeilijk. Als we nog wat willen, moeten we thuis winnen van Swift”, geeft trainer Jan Verheijen aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als je op voorhand roept dat de titel het enige doel is en je staat halverwege acht punten achter, dan ligt het voor de hand om te denken dat er teleurstelling leeft. Bij Zwolsche Boys is dat echter niet zo. Er zijn namelijk geldige redenen waarom het hoogstwaarschijnlijk niet gaat lukken. De belangrijkste ligt in Flevoland: concurrent Swift ’64. “Die hebben geen zwakke plekken. Swift beschikt over routine en kan heel zuinig voetballen. Er moet iets geks gebeuren wil het daar misgaan”, zegt Verheijen, die het echter ook bij zijn eigen ploeg zoekt. “Verdedigend moet het zakelijker, resoluter. We maken heel veel goals, scoren altijd, maar krijgen ook vaak doelpunten tegen. Dat moet eruit, zeker als we verder willen.”

Zwolsche Boys treedt zaterdag aan tegen Zalk, de ploeg die de laatste weken kampt met flinke personele problemen. Toch is Verheijen op zijn hoede voor de komende tegenstander. “Ik hoop dat we dik gaan winnen, maar dat moeten we eerst nog wel even doen. Het wordt lastig genoeg, want Zalk heeft een fysieke ploeg en speelt veel de lange bal. Wij moeten zorgen dat we dominant beginnen en snel een doelpunt maken. Dat is heel erg belangrijk”, zegt de coach, die kan beschikken over een zo goed als fitte spelersgroep. Alleen Yavuz Ozdemir kampt met klachten. “Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Hij heeft al een tijdje last van de hamstring en dat soort werk. Verder zijn we compleet en conditioneel op orde. We gaan zaterdag winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Zwolsche Boys van Zalk wint? Klik dan op ‘Zwolsche Boys’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Zwolsche BOys kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 11 februari januari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Zwolsche Boys, Prijsvragen, Jan Verheijen, Vierde klasse C, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws