Olympus TOTO: ‘Met wederzijds respect’

| 31-10-2017

Een mooiere Zwolse derby is er niet. Als de buurmannen ZAC en Zwolsche Boys de degens met elkaar kruisen, spat het vuurwerk er traditiegetrouw vanaf. Zaterdag is het onderonsje terug van weggeweest, want beide clubs troffen elkaar in het seizoen 2014-2015 voor het laatst. “Het zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Van Hatto Heim en WZC wil je winnen, maar zeker van ZAC”, zegt Boys-trainer Jan Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor Zwolsche Boys een eerste periode van gemengde gevoelens. Als promovendus in de derde klasse C slaat de ploeg zeker geen modderfiguur, maar fantastisch gaat het ook weer niet. Uit de eerste zes wedstrijden haalde Zwolsche Boys acht punten en dat is geen slechte score. Toch heeft coach Verheijen zorgen. “Vooral over de fitheid van mijn spelers”, begint hij. “We missen Maikel Kroes, die een ongeluk heeft gehad. En Jeffrey Groeneveld is er vanwege privéomstandigheden niet meer bij. Daarnaast trainen we op een verschrikkelijk kunstgrasveld, waardoor er afgelopen donderdag nog drie jongens vroegtijdig moesten stoppen. Het is net een betonnen plaat en daar maak ik me oprecht zorgen over. De jongens krijgen last van de hamstrings.”

Toch kijkt Verheijen uit naar de derby van zaterdag tegen ZAC. Een heuse burenruzie, maar van haat en nijd is allang geen sprake meer. “Ben je bedonderd, er is wederzijds respect. Die jongens kennen elkaar allemaal, komen elkaar tegen in de stad. Het gaat om prestige, maar wel met respect”, zegt Verheijen, die zelf eerder actief was voor ZAC. Andersom geldt dat voor collega-trainer John Beijen, die een verleden heeft bij Zwolsche Boys. Verheijen verwacht zaterdag een pittig gevecht. “Een wedstrijd met veel strijd, zoals het in iedere derby gaat. Je moet lef tonen, agressief zijn, zodat je ’s avonds met opgeheven hoofd de stad in kunt. Want als je verliest, krijg je dat natuurlijk nog even te horen. Zo werkt dat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Zwolsche Boys van ZAC wint? Klik dan op ‘Zwolsche Boys’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Zwolsche Boys kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 4 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Zwolsche Boys, Derde klasse C, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws