Olympus TOTO: ‘Hopelijk een grote uitslag’

| 20-02-2018

Tom IJzerman streek afgelopen zomer neer bij vierdeklasser CSV ’28, om daar het actief voetballen te combineren met een rol als assistent-trainer. De 31-jarige verdediger vindt zijn ploeg op dit moment terug op een vijfde plaats en dat is toch ietwat teleurstellend. “Ik ging zelf voor rechtstreekse promotie, maar dat gaat niet meer lukken”, weet IJzerman.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaar speelde al bij vele clubs, op een aansprekend niveau. Hij droeg het shirt van FC Zwolle en was daarna actief voor verschillende top- en hoofdklassers. Toch maakte hij dit seizoen bewust de keuze om voor CSV ’28 te gaan spelen, zodat hij zijn pijlen kon richten op het trainerschap. “Dat bevalt goed. Ik krijg veel vrijheid en ik heb een klik met hoofdtrainer Martin Reynders. Daarnaast ben ik bezig met het afronden van mijn trainerscursus”, vertelt IJzerman, voor wie het seizoen als voetballer wel ten einde is. “Ik kom net van de dokter, want ik heb een liesbreuk. Ik moet wordt geopereerd, dus voor mij is het einde seizoen.”

IJzerman krijgt daardoor geen kans meer om verder te wennen aan de vierde klasse. Dat was al een lastig verhaal, omdat de verdediger een veel hoger niveau als standaard had. “Je mag het niet vergelijken”, weet IJzerman. “Maar soms spelen we echt tegen verschrikkelijke ploegen, zoals afgelopen zaterdag tegen Zalk. Die jongens hebben vanaf de twintigste minuut alle ballen weggeschoten, volgens mij waren we veertien ballen kwijt. Het is anders voetbal dan ik gewend ben, maar ik vind wel dat wij een mooie ploeg hebben. Er zit enorm veel talent in.”

Die talenten nemen het zaterdag op tegen hekkensluiter HFC Storica, de ploeg die veertien van de veertien wedstrijden verloor. IJzerman verwacht logischerwijs dat CSV voor verliespartij nummer vijftien gaat zorgen. “Dat mag geen probleem zijn. Het is belangrijk om de dingen te doen waar we op trainen. Een goed positiespel spelen, een hoog tempo creëren en hopelijk een grote uitslag neerzetten. Als we maar met een goed gevoel van het veld stappen”, aldus IJzerman.

© Jan Burgman Fotografie

In samenwerking met Olympus Zwolle organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Olympus TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat CSV ‘28 van HFC Storica wint? Klik dan op ‘CSV ‘28’ en het vakje van CSV kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 24 februari 14.30 uur zijn geldig!Voetbal, CSV ‘28, HFC Storica, Prijsvragen, Vierde klasse C, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws