Olympus TOTO: ‘Hoe? Dat maakt niet uit’

| 17-10-2017

Als degradant hoop je op een niveau lager direct hoge ogen te gooien. Soms lukt dat, maar in het geval van derdeklasser ZAC nog niet. De ploeg van trainer John Beijen staat na drie wedstrijden op 'slechts' drie punten en bivakkeert zodoende op een twaalfde plaats. Zaterdag wacht het nog puntloze Reaal Dronten. “Deze moeten we winnen. Hoe? Dat maakt even niet uit”, stelt ZAC-trainer John Beijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met drie punten uit drie wedstrijden - de wedstrijd tegen WZC Wapenveld werd gestaakt en wordt later uitgespeeld - heeft ZAC niet de start waar het op hoopte. Dramatisch is het ook weer niet, maar toch had Beijen op meer gehoopt. “Dan kijk ik vooral naar het speltechnische hoor, want als we van WZC winnen ziet het er ineens anders uit. In het spel vind ik dat we wel wat doelgerichter moeten zijn. Kijk, die jongens kunnen heel goed voetballen, maar je moet ook zorgen voor goals”, zegt Beijen, die zich echter geen zorgen maakt. “Soms moet je even geduld hebben en een stapje terug doen. We zijn de keeper kwijtgeraakt en moesten wat jonge jongens inpassen. Dat kost even tijd.”

Zaterdag speelt ZAC een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Reaal Dronten en dat is direct een belangrijk duel. Weet ZAC die partij niet winnend af te sluiten, dan kan iedere wens even de ijskast in en wordt het zaak om eerst uit de onderste regionen te geraken. Beijen verwacht een mooi potje. “Reaal heeft, verwacht ik, ook een ploeg die graag wil voetballen. Ze spelen met veel frivoliteit.” De coach kan zaterdag niet beschikken over vakantieganger Thomas Bakker, maar heeft verder iedereen binnenboord. “Het is een belangrijke wedstrijd. Soms moet je als speler opstaan en er in ieder geval voor zorgen dat je een wedstrijd wint. Dat is zaterdag ook het geval”, sluit Beijen af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat ZAC van Reaal Dronten wint? Klik dan op ‘ZAC’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van ZAC kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 21 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws