Olympus TOTO: ‘Handen vol aan Be Quick’

| 25-10-2016

Er was een tijd dat ZAC niet in de buurt van Be Quick ’28 kwam. De ploeg uit Zwolle Zuid speelde enkele jaren geleden in de kelder van het amateurvoetbal, terwijl Be Quick juist de top van het amateurvoetbal aantikte. Of dat nu nog zo is? Nee, want beide Zwolse ploegen spelen in de tweede klasse en staan zaterdag voor het eerst in competitieverband tegenover elkaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor zowel ZAC als Be Quick ‘28 is het vroeg in het seizoen al een redelijk belangrijke zaterdag. De thuisploeg kan aanhaken bij de middenmoot, terwijl Be Quick aast op de eerste overwinning. De formatie van trainer Wilfred Westerhuis begon met een gelijkspel tegen Enter Vooruit (1-1), waarna er alleen nog maar werd verloren. Zodoende is Be Quick op dit moment de hekkensluiter van 2H. “Ik vind dat Be Quick niet op deze plaats thuishoort”, begint ZAC-trainer Egbert Kragt. “Ze hebben wel een hele jonge ploeg, daardoor kan het zwaar zijn. Maar Be Quick beschikt over veel kwaliteit en heeft een goede voetbalgedachte. Dat gaat er honderd procent zeker een keer uitkomen. Wel volgende week of zo.”

Het ZAC van Kragt kende ook een lastige eerste periode. Het verzamelde zes punten uit zeven wedstrijden, waardoor het op dit moment niet verder komt dan plaats elf. “We hadden wel wat meer punten mogen hebben”, vindt de coach. “Een start zoals vorig seizoen probeer je te voorkomen, omdat het geen abc’tje is dat het weer lukt om in de tweede seizoenshelft zoveel punten te pakken. Wat dat betreft is het zuur.” De derby tegen Be Quick ’28 moet een open wedstrijd opleveren. “Zowel ZAC als Be Quick kunnen zich het niet veroorloven om niet voor de winst te gaan. Ik denk dat wij de handen vol gaan hebben aan Be Quick en hoop dat dat andersom ook zo is. Ik zet uiteraard in op een zege voor ZAC”, aldus Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat ZAC van Be Quick '28 wint? Klik dan op 'ZAC' en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van ZAC kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 29 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, Tweede klasse H, Prijsvragen, Egbert Kragt, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws