Olympus TOTO: ‘Er wordt minder gevoetbald’

| 13-03-2018

Be Quick ’28 is de afgelopen weken een beetje tussen wal en schip geraakt. De weg naar boven werd geblokkeerd, terwijl het gat naar de gevarenzone nog altijd vrij groot is. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer twaalf ASC ’62. “We bekijken het per wedstrijd, iets anders kunnen we er niet van maken”, stelt clubtopscorer Sander Aarten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse tweedeklasser kreeg het na de winterstop pas één keer voor elkaar om te winnen. Hekkensluiter Blauw Wit ’66 werd met 0-6 verslagen, maar verder liet de ploeg geen winstpartijen noteren. Zo speelde het twee weken geleden gelijk tegen DZSV (2-2) en werd er afgelopen weekend verloren van Sparta Enschede: 2-1. “In deze competitie is het fysiek, wordt er minder gevoetbald… Eigenlijk een beetje boers”, vertelt Aarten. “Als jonge ploeg hebben we het daar lastig mee. Tegenstanders zijn 1.90 tot 2.00 meter, spelen de lange bal en dan hebben we niets in te brengen.”

Blessure Van der Vegt
Tot overmaat van ramp verloor Be Quick onlangs ook nog aanvaller Gianluca van der Vegt. Het 17-jarige talent hoorde dinsdag van de dokter dat zijn voorste kruisband is afgescheurd, waardoor hij voorlopig uit de roulatie is. Daarnaast moet Be Quick het ook al even doen zonder Sertac Yilmaz. “Die twee zijn aanvallend belangrijk voor ons, dus dat is heel zuur. Gianluca was alweer aan het revalideren, maar liet toch nog een MRI-scan maken. Daaruit bleek dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. Die missen we dus wel even en dat is hartstikke jammer.”

Zaterdag speelt Be Quick een thuiswedstrijd tegen ASC ’62, de huidige nummer twaalf van de tweede klasse H. De formatie uit Dalfsen heeft zeven punten minder dan Be Quick en moet dus winnen om aan te haken. Voor de Zwollenaren is het zaak om ASC definitief van zich af te schudden, zodat het in ieder geval een zorgeloze laatste periode gaat spelen. “Wij moeten deze ‘gewoon’ winnen. Het kan zijn dat ook zij de lange bal gaan spelen, maar wij kijken nu eerst naar onszelf. Als we de tweede helft tegen Sparta weten door te trekken, dan moet het goed komen”, concludeert Aarten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Olympus TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Be Quick ’28 van ASC ‘62 wint? Klik dan op ‘Be Quick ‘28’ en het vakje van Be Quick kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 17 maart 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Be Quick ’28, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws