Olympus TOTO: ‘Een echte Zwolse derby’

| 06-03-2018

Het Zwolse amateurvoetbal staat zaterdag bol van de derby’s. Dieze West speelt tegen Wijthmen, HTC krijgt HFC Storica op bezoek en daarnaast staat ook de burenruzie tussen Zwolsche Boys en ZAC op het programma. “Mooier zijn ze er niet, hoor. Dit is een echte Zwolse derby”, weet Zwolsche Boys-trainer Jan Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste ontmoeting tussen Zwolsche Boys en ZAC leverde Boys een 2-4 overwinning. Het is echter geen garantie voor wederom een goed resultaat, vooral omdat ZAC in een stuk betere vorm steekt. “Ze zijn bezig aan een goede reeks en gaan steeds beter voetballen. Ze hebben ook genoeg kwaliteit in de selectie, dus dat is niet raar. Het wordt een zware kluif”, weet Verheijen, die de aankomende week wellicht wat kan spieken. De beide teams trainen vaak naast elkaar. “Dan zie je dat zij heel vaak met een grote groep trainen. Wij hebben juist te maken met mutaties, want bijvoorbeeld Danny van der Vegt, en Jeffrey Groeneveld zijn gestopt, terwijl Maikel Kroes geblesseerd is.”

Toch leeft de coach, zoals gebruikelijk, met veel plezier toe naar de wedstrijd. “Ik kan me enorm op zo’n wedstrijd verheugen”, zegt Verheijen. “Het wordt vast en zeker een aparte sfeer, voor spelers, publiek, sponsoren, iedereen. We hebben zaterdag indoor soccer gespeeld en dan merk je dat er over de wedstrijd wordt gesproken. Dat zal rond trainingen niet anders zijn, want iedereen wil erbij zijn. Dit zijn de wedstrijden die je hoe dan ook wil spelen.” Strijd is wat betreft Verheijen het toverwoord. “Dat ga je zeker zien en dan is het belangrijk om scherp te beginnen. Als je daarna accenten op het voetbal kan leggen, heb je een goede kans om te winnen. Ik heb er zin in.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Olympus TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Zwolsche Boys van ZAC wint? Klik dan op ‘Zwolsche Boys’ en het vakje van Boys kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 10 maart 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Zwolsche Boys, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws