Olympus TOTO: ‘Dieze is helemaal gezond’

| 09-05-2017

Aan al het goede komt een eind en zo ook aan de uiterst succesvolle periode van Dieze West in het zondagvoetbal. De hoofdklasser speelt zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen en neemt daarna, prestatief gezien, afscheid van het zondagvoetbal. Het eerste elftal gaat door op zaterdag. “Dat is eigenlijk een noodgedwongen besluit. We kunnen daardoor wel weer vooruit kijken”, vertelt voorzitter Danni Boogerd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er gingen de wildste verhalen rond Dieze West. De club zou failliet zijn, het seizoen niet eens afmaken en uiteindelijk kwam ook het verhaal rond de stap naar de zaterdag naar boven. Dat bleek waarheid, want Dieze speelt volgend seizoen met haar vlaggenschip op de zaterdag. “Dat is in overleg gegaan, onder andere met de KNVB. Er waren zoveel dingen die dit seizoen anders uitpakten. Sponsoren die afhaakten, bestuursleden die dat ook deden en dat is voor zo’n kleine club niet te dragen. Het is niet zo dat het onze eigen keuze is, we maken er zondag ook geen feestje van of zo”, vertelt Boogerd, die er wel van baalt. “Het is jammer ja. Maar voor een kleine club is dit niveau te hoog gegrepen. Er komen veel meer kosten bij kijken.”

Dan was er nog het verhaal rond de financiën van Dieze West. Boogerd ontkent niet dat er problemen waren, maar die zijn inmiddels helemaal opgelost. Dieze kan vooruit en doet er alles aan om de inkomsten en uitgaven onder controle te krijgen. “De club is helemaal gezond”, vertelt de preses. “Er zijn geen schulden, alles is financieel op orde. Zo gaan we op dit moment gestructureerder met de contributie om. We innen maandelijks, zodat we daar minder problemen mee hebben. Hopelijk brengt dat de club weer verder.” Wat dat betreft is de kou dus uit de lucht en kan Dieze naar de toekomst kijken. Op sportief vlak is het zaak om dit seizoen snel te vergeten, om in het zaterdagvoetbal te werken aan een wederopstanding.

Die wederopstanding begint in de vierde klasse en Dieze heeft de wens uitgesproken om in 4C te worden geplaatst. “Bij de Zwolse clubs, daar hopen we wel op. Op dit moment zijn we nog in gesprek met wat spelers en zoeken we naar aanwas. Maar je vist allemaal in dezelfde vijver, dus dat is lastig. Gelukkig doet onze jeugd het goed, dat biedt perspectief”, zegt Boogerd. De voorzitter verwacht niet veel van het laatste duel met Woezik, ook omdat aanvoerder Dani Lohman zijn enkelband heeft gescheurd. “Hij is onze beste en belangrijkste speler, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Ik heb weinig hoop op een goed resultaat, want het zal weer heel moeilijk worden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Dieze West van Woezik wint? Klik dan op ‘Dieze West’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Dieze West kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 13 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws