Olympus TOTO: ‘Delen het kunstgrasveld’

| 26-09-2017

Zwolsche Boys en ZAC, buurmannen en in de laatste jaren veelvuldig tegenstanders. Sinds dit seizoen heeft Zwolle er echter een onvervalste burenruzie bij: die tussen HFC Storica en Dieze West. Zaterdag staat de eerste versie op het programma, op het veld van HFC Storica. “Het is hartstikke mooi dat we deze wedstrijd kunnen spelen”, vertelt HFC Storica-trainer Chris Sorries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het mag gerust een wonder heten dat deze wedstrijd überhaupt nog wordt gespeeld. Het scheelde de laatste weken namelijk weinig, of HFC Storica had de stekker eruit getrokken. Personele problemen waren daar de voornaamste reden voor, maar die zijn voorlopig uit de wereld. Coach Sorries moet haast over engelengeduld beschikken, want hij houdt het nog steeds vol. “Nou, ik was er twee weken geleden wel even klaar mee. Toen heb ik mij er niet meer druk om gemaakt en het bij de spelers en het bestuur neergelegd. De spelers hebben mij zaterdag overtuigd dat het anders gaat. Qua mentaliteit en houding”, zegt Sorries die dan ook weer voor de groep staat.

Zaterdag wacht de derby van Het Hoge Laar tegen Dieze West, de ploeg die vorige week met 0-4 verloor van VSW. Pikant detail is dat beide teams elkaar iedere week zien trainen. “Dieze traint om 19.00 uur en wij om 19.30 uur. We delen het kunstgrasveld, dus ik hoef niet om een hoekje te gaan staan. Blij ben ik er trouwens niet mee, want het is wel raar. Maar de situatie is nou eenmaal niet anders”, lacht Sorries, die hoopt dat zijn jongens aankomende zaterdag weer eens gaan winnen. De coach mist de geblesseerde Edi Hanson. “Dat is jammer, want met Edi hadden we zaterdag ook al gewonnen. Ik hoop dat de spelers zichzelf gaan belonen en dat doe je alleen met een overwinning.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat HFC Storica van Dieze West wint? Klik dan op ‘HFC Storica’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van HFC Storica kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 30 september 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, HFC Storica, Prijsvragen, Vierde klasse C, Chris Sorries, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws