Olympus TOTO: ‘De focus op onszelf’

| 27-09-2016

“Wij moeten de focus op onszelf houden. De randzaken waren zondag te belangrijk en daardoor hebben we ons veel te veel af laten leiden. Daar moeten we lering uit trekken.” Stephan Rahantoknam, trainer van hoofdklasser Dieze West, is duidelijk. Zijn ploeg ging zondag met 7-2 onderuit bij Heerenveen, eindigde daar met negen man en daarnaast kregen ook twee begeleiders een rode kaart. Onacceptabel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zo werd een op handen zijnde comeback plots de kop in gedrukt. Op bezoek bij Heerenveen keken de Zwollenaren namelijk in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan, maar het lukte om dat ongedaan te maken. Via Faisel el Atiaoui en Saba Gwedelidze was het kort na rust alweer 2-2. “Maar daarna gaan we ons heel erg druk maken om randzaken en wordt het uiteindelijk 7-2. De conclusie is dat we hier heel veel van moeten leren. We waren veel te druk met dingen die er niet toe doen”, stelt Rahantoknam, die door de nederlaag zijn mannen zag afzakken naar de laatste plaats. Uit zes wedstrijden haalde Dieze twee punten en daarmee is het hekkensluiter. “Dat hadden er best meer kunnen zijn, want een keer of vier vergeten we onszelf te belonen. Maar het is niet de start die wij voor ogen hadden, dat moge duidelijk zijn.”

Dieze West wacht dus altijd nog op de eerste competitiezege. Zondag volgt kans nummer zeven, als de Zwolse formatie het thuis opneemt tegen RKHVV. Dat is de huidige nummer zes. Rahantoknam: “Ik heb de tegenstander vorig jaar twee keer gezien, dus ik weet wel wat van ze. Ik ga mijn ploeg alleen niet heel erg veel informatie vertellen. Wij moeten eerst de aandacht op onszelf richten. Dat is de les van afgelopen zondag.” Desalniettemin gaat Dieze wel naarstig op zoek naar een driepunter. “Daar gaan we vol voor. Als mijn spelers er alles aan doen om te winnen, dan gaan er zeker weten punten volgen. Bij voorkeur uiteraard zondag”, roept een hoopvolle Rahantoknam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Dieze West van RKHVV wint? Klik dan op 'Dieze West' en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Dieze West kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 1 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Prijsvragen, Stephan Rahantoknam, Olympus TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws