Olympus TOTO: ‘Blessureleed is oorzaak’

| 11-10-2016

De middenmoot, op voorhand was dat positie waar tweedeklasser Be Quick ’28 op gokte. Na zes wedstrijden is de balans echter veel negatiever. De Zwollenaren pakten tot dusver slechts één punt en zijn daardoor in het bezit van de rode lantaarn. Zaterdag wacht IJVV, op dit moment een concurrent. “Thuis en ook nog een directe concurrent. Het is voor ons een wedstrijd waarin het moet”, weet trainer Wilfred Westerhuis.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach zwaait dit jaar voor het eerst de scepter bij Be Quick ’28. Hij vergelijkt de huidige situatie met die van buurman PEC Zwolle en dat is volledig te begrijpen. Beide ploegen startten met een gelijkspel, om vervolgens een reeks wedstrijden te verliezen. Het enige verschil? PEC heeft de eerste overwinning inmiddels binnen, Be Quick nog niet. “Dat heeft verschillende redenen, waarvan blessureleed toch wel de belangrijkste is. We kampen echt met veel blessures en dat zijn jongens die normaal gesproken sterkhouder zijn”, vertelt Westerhuis, die het vertrouwen binnen zijn ploeg ziet afnemen. “Het is een cirkel he. Blessures hebben nederlagen tot gevolg en nederlagen zijn slecht voor het vertrouwen. Maar er breekt nu wel een belangrijke fase aan.”

Die fase start zaterdag met een thuiswedstrijd tegen IJVV. “Zij zitten een beetje in hetzelfde schuitje. IJVV heeft ook wat blessures en is daardoor nog zoekende. Maar ze wonnen wel van ZAC en dat doet vast en zeker iets met hun zelfvertrouwen. Voor ons is het echter een kwestie van moeten”, roept coach Westerhuis, die uiteraard hoopt dat zijn ploeg eens een overwinning boekt. “Als ik anders ga roepen, dan word ik ook afgeslacht, haha. Maar ik ben een optimistisch mens en ben er dan ook van overtuigd dat wij een goed resultaat neer kunnen zetten. Vul dus maar een 1 in.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Be Quick '28 van IJVV wint? Klik dan op 'Be Quick '28' en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Be Quick '28 kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 15 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Be Quick ’28, Tweede klasse H, Prijsvragen, Wilfred Westerhuis, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws