Olympus TOTO: ‘Binnen de groep leeft het’

| 14-11-2017

Als Edwin van Nijen besluit trainer te worden van Be Quick ’28, vecht de Zwolse formatie tegen degradatie uit de tweede klasse. Dat lukt, ruim zelfs, en ook dit seizoen gaat het beter en beter. Be Quick is de nummer drie van de tweede klasse H en treft zaterdag stadgenoot WVF. “Binnen de club en binnen de groep leeft het zeker”, vertelt Van Nijen over de derbygevoelens.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Be Quick won afgelopen seizoen al een periodetitel en dat was de opmaat naar een betere competitiestart. Onder leiding van Van Nijen werd er in de eerste zes wedstrijden niet verloren en zodoende doet het mee in de top van 2H. “Als je gedeeld tweede staat, dan ben ik daar natuurlijk wel blij mee. En het is ook terecht dat we daar staan, vind ik. We hebben geen één wedstrijd gestolen, hebben eigenlijk punten laten liggen. We creëren kansen en spelen heel acceptabel voetbal. Daar trainen we ook op, dus dat is mooi om te zien”, zegt Van Nijen, die zijn ploeg vorige week tegen de eerste nederlaag van de competitie aan zag lopen. Tegen Sparta Enschede werd het liefst 0-4.

Zaterdag speelt Be Quick ’28 de stadsderby tegen WVF, de nummer zeven op de ranglijst. Die formatie verzamelde uit zeven wedstrijden negen punten en heeft daarmee vijf punten minder dan Be Quick. Daar waar het binnen Be Quick leeft als een derby, is dat bij Van Nijen niet helemaal het geval. “Het leeft natuurlijk wel, maar vooral als een van de 26 wedstrijden die ik wil winnen. Ik heb niet zozeer een speciaal gevoel bij WVF. Dat is voor de jongens anders, want zij kennen elkaar en zitten bij elkaar op school”, zegt de coach, die benieuwd is naar het wedstrijdverloop. “Als ik de verslagen van WVF lees en de trainer een beetje inschat, dan verwacht ik twee ploegen die willen voetballen. Het wordt interessant om te zien.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Be Quick ’28 van WVF wint? Klik dan op ‘Be Quick ‘28’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Be Quick ‘28 kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 18 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Be Quick ’28, Prijsvragen, Olympus TOTO, Edwin van Nijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws