Olympus TOTO: ‘Afwachten voor Storica’

| 30-08-2016

Voor HFC Storica had de competitiestart best drie weken later op de rol mogen staan. Vakanties en andere zaken zorgden in de voorbereidingsperiode voor een incomplete groep, waardoor de ouverture van zaterdag bij HTC wel erg vroeg komt. Trainer Chris Sorries kampt dan ook vooral met vraagtekens. “Het is echt nog afwachten. Voor onszelf, maar ook qua tegenstanders.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HFC Storica komt net uit een rampjaar. In de derde klasse C waren er zelfs enkele nederlagen met dubbele cijfers, waardoor degradatie niet viel af te wenden. Het heeft zijn sporen nagelaten, al toonde Storica in het bekertoernooi wel enigszins herstel. Zo werd er tegen Balkbrug een achterstand omgezet in een overwinning, maar toch blijkt het een dun lijntje. Afgelopen zaterdag werd er, mede door een tekort aan manschappen, weer dik verloren. SC Lutten was met 1-9 te sterk. “We speelden onder andere met twee jongens uit de B. En je merkt dat bij sommige jongens het afgelopen seizoen toch in het achterhoofd zit. Ik ben er niet bang voor dat het dit jaar vaker gaat gebeuren, maar het is nog niet helemaal verdwenen”, roept Sorries.

Het duel van zaterdag met HTC roept bij Sorries mindere herinneringen op. Drie jaar geleden verloor Storica de eerste competitiewedstrijd van HTC en even daarna besloot de coach al te vertrekken. Sorries: “HTC heeft toen wat uitspraken van ons goed afgestraft. Dat hebben ze toen heel netjes gedaan. Ik hoop dat wij dat nu recht kunnen zetten.” Het is allemaal nog vrij onduidelijk bij Storica en dus weet de oefenmeester ook niet wat hij kan verwachten van het duel bij HTC. “De groep wordt weer completer, al zijn er nog wel wat spelers op vakantie. We gaan in ieder geval ons uiterste best doen, maar voor nu is het vooral belangrijk om vooruitgang te boeken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 3 september 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, HTC, HFC Storica, Prijsvragen, Chris Sorries, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws