Olympische Spelen: Wie en wanneer?

| 04-08-2016

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro staan op het punt van beginnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag (0.15 uur Nederlandse tijd) is de openingsceremonie, waarna zaterdag het sportfeest daadwerkelijk losbarst. Vanuit Zwolle gaan Anna van der Breggen, Kirsten Wild en Reinder Nummerdor op jacht naar eremetaal. Wanneer komen zij in actie?

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Anna van der Breggen
Voor Anna van der Breggen moet het in de eerste week van de Olympische Spelen gebeuren. De Zwolse wielrenster rijdt zowel de wegwedstrijd als de individuele tijdrit en die staan allebei in de eerste week op het programma. Zondag om 17.15 uur Nederlandse tijd begint Van der Breggen samen met Marianne Vos, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten aan de wegwedstrijd. Deze race gaat over 141 kilometer, waarin onder andere beklimmingen en een kasseistrook moeten worden bedwongen. Drie dagen later mag Van der Breggen opnieuw aan de bak, want dan staat de individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok gaat over 29,8 kilometer en het parcours herbergt onder andere twee korte klimmetjes. De tijdrit start komende woensdag om 13.30 uur.

Kirsten Wild
Wielrenster Kirsten Wild gaat in Rio haar kunsten vertonen op de baan. De Zwolse komt uit op het omnium en doet dat op maandag 15 en dinsdag 16 augustus. Op de maandag begint het omnium van Wild met de scratch, die net voor 16.00 uur start. 's Avonds om 21.30 uur volgt de individuele achtervolging over 3 kilometer en om 23.17 uur sluit men de eerste wedstrijddag af met de afvalkoers. Een dag later volgen de laatste drie onderdelen van het omnium. Wild begint dan met de tijdrit over 500 meter, gevolgd door de vliegende ronde. Het slotstuk van het omnium is de puntenkoers en die start om 22.05 uur.

Reinder Nummerdor
Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, ze staan in Rio de Janeiro te boek als kandidaten voor een medaille. De twee beachvolleyballers starten komende zondag (18.00 uur) met een poulewedstrijd tegen het duo Grimalt/Grimalt. Dinsdag om 22.30 uur staat de tweede poulewedstrijd op het programma, waarna de groepsfase twee dagen later wordt afgesloten. Om 18.00 uur zijn dan Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov de tegenstanders. Mochten Nummerdor en zijn partner de poule overleven, dan volgt er volgende week vrijdag of zaterdag een achtste finale. De eventuele finale staat gepland voor vrijdag 19 augustus.

Volleybal, Olympische Spelen, Wielrennen, Kirsten Wild, Beachvolleybal, Anna van der Breggen, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws