Olifantjes voor volleybalheren Landstede

| 25-04-2014

“Als je wat wil bereiken, dan moet je een olifant de trap op duwen.” Met die woorden heeft Redbad Strikwerda, coach van Landstede Voleybal, zijn spelers op 23 maart voorafgaand aan het play-off duel tegen Kootfin Taurus toegesproken. Hij citeerde uit het R.E.M.-nummer ‘The Great Beyond’ en liet dat nummer vrijdag tijdens de kampioensreceptie nog eens horen. Aansluitend gaf Strikwerda al zijn spelers een klein knuffel-olifantje als aandenken aan het zeer succesvolle seizoen.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Landstede Volleybal won het afgelopen seizoen de supercup, de nationale beker en de landstitel. Een kampioensreceptie voor de volleybalheren kon dus niet uitblijven. Die receptie werd vrijdag - gezamenlijk met de volleybaldames van CSE VC Zwolle - gehouden in de businesslounge van het Landstede Sportcentrum. Alle belangstellenden kregen de mogelijkheid om de kampioensploegen te feliciteren. Ook burgemeester Henk Jan Meijer en sportwethouder Gerrit Piek waren van de partij. Zij hadden lovende woorden voor de twee volleybalteams. “Zwolle is echt de sportstad van Nederland. Er is immers geen andere burgemeester die in 2014 al drie Olympische medaillewinnaars, de winnaar van de KNVB-beker en twee volleybalploegen heeft mogen huldigen”, aldus de Zwolse burgervader.

Wethouder Gerrit Piek, die donderdag zelf nog in het middelpunt van de belangstelling stond bij zijn eigen afscheidsreceptie, sprak tijdens de volleybalreceptie onder meer vol lof over het Centre for Sports & Education (CSE). “Mensen zeggen nu tegen mij dat ik op het hoogtepunt - voor wat betreft Zwolse sportprestaties - stop als wethouder, maar volgens mij komt er nog veel meer moois aan. In dat opzicht is een goede opleiding voor talenten heel belangrijk. Daardoor kunnen meer talenten hun passie volledig kwijt in de sport en sneller doorstromen naar de top”, stelt Piek, die in afwachting op zijn opvolger voorlopig actief blijft als wethouder. “De Zwolse sportboulevard met het nieuwe stadion, de topsporthal en het nieuwe zwembad is gerealiseerd. En wat is er nog meer mogelijk? Ik blijf mij in ieder geval nog inzetten voor een turnhal en wij hebben veel wielertalenten in Zwolle, dus de komst van een wielerbaan blijft belangrijk.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Nadat Gerrit Piek ook de volleybalteams had toegesproken nodigde hij zowel de heren als de dames uit om hun krabbel te zetten in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. “Volgens de regels van het sportboek mogen de dames van VC Zwolle het boek eigenlijk niet tekenen, maar net als bij het kampioenschap van de voetballers in de Jupiler League maken wij voor deze unieke prestatie graag een uitzondering.” Tijdens de feestelijke bijeenkomst kreeg passer-loper Ramon Martinez nog een extra attentie. Hij werd door de supportersvereniging van Landstede Volleybal uitgeroepen tot speler van het jaar en ontving uit handen van Edward Scholten de bijbehorende prijs. Aan het woord kwamen verder onder andere Wim Kats (vice-voorzitter VC Zwolle), Hajo Bijleveld (voorzitter Stichting Topsportteams Zwolle) en Rob van Kessel (bestuursvoorzitter Landstede).

Van Kessel, die eerder op de dag bekend had gemaakt dat hij na de zomer stopt als voorzitter van het college van bestuur van de Landstede Groep, nam de aanwezigen in de lounge nog even mee terug naar 2003 toen de eerste plannen op tafel werden gelegd voor de sportboulevard. “In de regio Zwolle gebeuren mooie dingen. De bekerwinst van PEC Zwolle maakt ook mij trots. De unieke prestaties van de volleybaldames zijn fantastisch. Ik blijf het team in de eredivisie met interesse en belangstelling volgen. En tot slot neem ik mijn petje af voor Redbad en zijn mannen. Zij hebben het afgelopen seizoen maximaal gepresteerd en grote prestaties neergezet.” Als laatste kreeg de succescoach van Landstede Volleybal zelf het woord. En voordat Redbad Strikwerda de kleine olifantjes uitdeelde aan zijn spelers bedankte hij burgemeester Henk Jan Meijer voor zijn komst, deelde een seizoenkaart uit aan de Nevobo en complimenteerde het bestuur van Landstede Volleybal nadrukkelijk. “Als je alles zo goed voor elkaar hebt, dan verdien je als bestuur een groot compliment.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Landstede Volleybal, Volleybal, VC Zwolle, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Rob van Kessel, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws