Olaf Schaftenaar vertrekt naar Real Canoe

| 11-07-2019

Olaf Schaftenaar verruilt Landstede Basketbal per direct voor het Spaanse Real Canoe. De 26-jarige basketballer strijkt daarmee neer in de tweede divisie van Spanje. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde graag weer naar het buitenland”, vertelt Schaftenaar.

© André Rump

De forward kwam in 2016 naar Landstede Basketbal, waarmee hij in 2017 de supercup won en in 2019 voor het eerst in de clubhistorie de landstitel greep. “Ik heb een hele mooie tijd in Zwolle gehad, maar ik merkte dat het tijd was voor iets nieuws. Ik heb altijd weer in het buitenland willen spelen en toen deze mogelijkheid kwam, was het voor mij niet moeilijk. Het is een hele mooie kans, die ik moest grijpen”, stelt Schaftenaar, die samen met vriendin Manon Zeeboer het avontuur aangaat. Zij speelde vorig seizoen nog voor Regio Zwolle Volleybal en hoopt in Spanje een vervolg aan haar loopbaan te geven. Samen met haar agent wordt er gezocht naar een nieuwe club.

Voor Schaftenaar komt er zo een einde aan een mooie periode in Zwolle. “Ik hoop een goed jaar te draaien, want in Spanje is een goed jaar toch anders dan in Nederland. Van buitenaf is nog vaak de perceptie dat de Nederlandse competitie niet zo goed is en dus valt het minder op. Daar ben ik het alleen niet mee eens, want ik vind dat er in Nederland echt een paar goede teams zijn”, zegt de forward, die trots is op zijn tijd in Zwolle. “We hebben met de titel iets moois neergezet en dat was nog nooit gelukt. Een heel mooi einde voor mij en ik hoop dat het voor de club de start is van een nieuwe, succesvolle periode.”

Basketbal, Landstede Hammers, Manon Zeeboer, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws