Olaf Schaftenaar MVP in All*Star Game

| 19-02-2017

Landstede Basketbal-speler Olaf Schaftenaar is zondag na afloop van de All*Star Game uitgeroepen tot most valuable player (MVP). In het shirt van de Orange Lions kwam de 23-jarige forward tot maar liefst 26 punten en mede daardoor won het Nederlands team met 109-100 van de gelegenheidsploeg met de DBL All*Stars. Naast Schaftenaar droeg ook Nick Oudendag het oranje shirt. J.T. Tiller, J.T. Yoho en Clayton Vette maakten deel uit van de verliezende ploeg.

Het jaarlijkse Ziggo Sport DBL All*Star Gala werd zondag gehouden in Leiden. Daar begon het basketbalfeestje met een foto-/handtekeningensessie met de aanwezige spelers van alle teams. Maar het grootste gedeelte van het publiek keek natuurlijk vooral uit naar de All*Star Game, waarin Jason Dourisseau (Donar) in het eerste kwart de show stal. Hij was in de eerste tien minuten goed voor elf punten, twee rebounds en één assist. Het resulteerde in een voorsprong van vijf punten voor de DBL All*Stars. In het tweede kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar na twee keer acht minuten stonden de DBL All*Stars nog steeds voor: 58-52.

Na een aantal missers aan de kant van de DBL All*Stars leek het erop dat de Orange Lions de leiding in de wedstrijd definitief over zouden nemen. Voor korte tijd hadden ze een voorsprong van vijf punten te pakken, maar al snel herpakten de DBL All*Stars zich en dat resulteerde net voor de zoemer in een 88-84 voorsprong. De Orange Lions wisten in het laatste kwart het klusje alsnog te klaren. Landstede-center Nick Oudendag was in de laatste twee minuten nog belangrijk om de voorsprong uit te breiden. De Orange Lions zegevierden uiteindelijk met 109-100. Olaf Schaftenaar was met 26 punten de grote man aan de zijde van de Orange Lions. Daarmee werd hij uitgeroepen tot MVP.

Basketbal, Landstede Basketbal, J.T. Tiller, J.T. Yoho, Clayton Vette, Nick Oudendag, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws