Okke Scholten redt eer ZAC tegen PEC Zwolle

| 16-07-2019

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen stadgenoot ZAC met 1-7 gewonnen. Aan de zijde van de Zwolse tweedeklasser werd Okke Scholten de grote man, want hij was zes minuten voor tijd goed voor het enige ZAC-doelpunt van de avond.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC had in Zwolle-Zuid bijna een half uur nodig om de score te openen, mede omdat het amper met de beoogde basiself speelde. Zian Flemming was wel weer op schot, want hij was in zes minuten tijd goed voor de eerste twee treffers. Voor rust waren ook Eliano Reijnders en wederom Flemming nog goed voor goals, waardoor het halverwege 0-4 was. In de tweede helft kwamen mannen als Lennart Thy binnen de lijnen en uiteindelijk maakte PEC er nog drie extra. Jan Quispel scoorde, Reijnders maakte zijn tweede en Thy werkte ook nog een bal binnen.

Aan de kant van ZAC bleef het o, zo gewenste doelpunt lang uit, maar zes minuten voor tijd was het toch nog raak. Okke Scholten zag zijn kans schoon vanaf elf meter en hij benutte dat buitenkansje maar wat graag. Zo eindigde het voor ZAC op prima wijze, een mooi slot van deze jubileumwedstrijd.

Scoreverloop:
26. 0-1 Zian Flemming
32. 0-2 Zian Flemming
33. 0-3 Eliano Reijnders
45. 0-4 Zian Flemming
60. 0-5 Jan Quispel
72. 0-6 Eliano Reijnders
74. 0-7 Lennart Thy
84. 1-7 Okke Scholten (penalty)

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws