Officiële opening speelplek Groene Bieste

| 16-07-2012

De natuurspeelplek de Groene Bieste aan de Kastanjestraat in Diezerpoort wordt woensdag 18 juli officieel geopend. Het programma van de opening start om 14.00 uur en duurt uiterlijk tot 16.00 uur. Natuurlijk is er een gezond hapje en drankje, verzorgt door de buurtbewoners en kinderen uit de buurt.

De Groene Bieste is niet zomaar een speelplek in de wijk, maar een natuurspeelplek die is ontworpen en ingericht door de kinderen en hun ouders uit de wijk. Bij de Groene Bieste kunnen kinderen hun energie en creativiteit kwijt en kunnen buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een aantal moeders uit de wijk heeft de Groene Bieste geadopteerd en gaat de locatie gebruiken als centrale plek voor activiteiten in de buurt die zij gaan ontwikkelen.

Het ontwerp van de natuurspeelplek, de aanleg en het onderhoud is een project van Zwolle Gezonde Stad. Het uitgangspunt is dat een gezonde omgeving uitdaagt tot meer bewegen, zoals buitenspelen, en op deze wijze een bijdrage levert aan het bevorderen van de gezondheid van de Zwolse jeugd. Daarbij kent het project Speelnatuur ook andere positieve effecten. Zo draagt het bij aan de verbetering van de sociale contacten en sociale veiligheid in de wijk en de kwaliteit van de leefomgeving wordt vergoot.

Gemeente Zwolle, Zwolle Gezonde Stad

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws