Offday voor Michel Mulder in Duitse Erfurt

| 02-03-2013

Michel Mulder heeft niets positiefs te melden na de 1.000 en de eerste 500 meter bij de Essent World Cup in Erfurt. De wereldkampioen sprint eindigde respectievelijk als twaalfde en zesde. Zijn broer Ronald presteerde zaterdag op de 500 meter een stuk beter. Hij werd achter Jan Smeekens en Joji Kato derde (35,28). Lotte van Beek eindigde op de 1.500 meter als tiende (1.59,39).

© Annet van Raalten

“Bij de 500 meter zit ik er nog wel dichtbij. De 1.000 was erg slecht. Het was geen topdag nee, dat kan je wel stellen. Een offday”, zegt Michel Mulder, die 35,43 klokte op de kortste afstand en de kilometer voltooide in 1.10,75. Het was de eerste echte wedstrijd voor Mulder nadat hij gekroond werd tot wereldkampioen sprint. Hij wil die lange periode van ‘rust’ echter niet de schuld geven van de slechte race. “Nee, dat is absoluut geen reden. Iedereen heeft evenveel rust gehad. Dus daar kan je niet mee aankomen.” De 500 meter werd opnieuw gewonnen door Jan Smeekens. De rijder van BrandLoyalty kent een erg constant seizoen, met vier World Cup-zeges.

Het maakt Mulder echter niet jaloers. “Dat zeker niet. Ik vind het wel mooi dat het goed gaat met het Nederlandse sprinten. Het is knap van Jan. Ik hoop ook dat hij bij de WK afstanden goed rijdt, maar jaloers? Nee hoor. Ik heb ook een prima seizoen achter de rug. Het is alleen nu even wat minder.” Mulder hoopt zijn vorm snel weer te vinden. Het liefst morgen al, als er nog een 500 meter op het programma staat. “Ik moet weer zo hard mogelijk proberen te rijden. Als een wereldkampioen. Volgende week heb ik ook nog om mezelf te bewijzen. Of ik al aan de WK denk? Nee. Maar met deze vorm heb ik daar ook niets te zoeken.”

Schaatsen, Michel Mulder, Beslist.nl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws