Oeuvreprijs voor volleyballers en Strikwerda

| 23-01-2016

Landstede Volleybal en coach Redbad Strikwerda zijn zaterdagavond tijdens het voorprogramma van de vijfde editie van het SportGala Zwolle geëerd met een oeuvreprijs. Namens de volleybalploeg nam international Dennis Borst de prijs in ontvangst en Redbad Strikwerda kreeg de bijbehorende trofee persoonlijk uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer.

De volleybalformatie en de succescoach kregen de oeuvreprijs voor hun verdiensten voor de Zwolse sport en in het bijzonder de volleybalsport. Al 25 jaar spelen de volleybalheren uit Zwolle onafgebroken in de eredivisie en met name in de afgelopen jaren was de ploeg extreem succesvol. Onder leiding van coach Redbad Strikwerda werd Landstede Volleybal in de afgelopen drie seizoenen drie keer landskampioen. Alleen de nationale beker ging in zijn eerste seizoen (2012-2013) bij Landstede Volleybal aan Strikwerda en zijn team voorbij, de overige acht prijzen werden in de wacht gesleept. De afgelopen twee seizoenen werden in eigen land op oppermachtige wijze alle prijzen (twee keer supercup, twee keer beker en twee keer landskampioen) gewonnen.

Op zaterdag 30 maart 2013 greep Landstede Volleybal voor het eerst in de clubhistorie de landstitel. Die memorabele dag staat bij elke Zwolse sportliefhebber in het geheugen gegrift. De ontlading in het bomvolle Landstede Sportcentrum was ongekend. In de jaren daarna werd de prijzenkast van de volleybalploeg steeds gevulder. Ook in het voorjaar van 2016 hoopt de club nog tweemaal te pieken. De ploeg is nog volop in de race voor zowel de beker als de landstitel. Het winnen van deze prijzen is het ultieme doel van Landstede Volleybal, dat bezig is aan haar laatste seizoen. Stichting Topsportteams Zwolle gaat met ingang van het seizoen 2016-2017 immers verder zonder volleybalteam. Dit besluit heeft de stichting eind 2015 genomen nadat Landstede zich na veertien jaar heeft teruggetrokken als loyale partner van Landstede Volleybal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door het wegvallen van Landstede als volleybalpartner ziet Stichting Topsportteams Zwolle geen mogelijkheid haar twee belangrijkste doelstellingen in het volleybal waar te maken. Het gaat dan om het bieden van een topsportprogramma gericht op het behalen van topprestaties en om het opleiden van spelers tot topspelers in de eredivisie. Daarom heeft de stichting besloten na afloop van het huidige seizoen te stoppen met volleybal en zich volledig te richten op het basketbalprogramma. Het is nog onduidelijk of het Zwolse herenteam - na 25 jaar eredivisie - verdwijnt van het hoogste niveau.

Gemeente Zwolle, Landstede Volleybal, Volleybal, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle, Redbad Strikwerda, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws