Oersaai duel levert PEC Zwolle punt op

| 05-11-2017

PEC Zwolle heeft zondag knap een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Vitesse. Beide ploegen vermaakten het publiek allerminst, waardoor er na negentig minuten logischerwijs een 0-0 eindstand op het bord stond. “Het was voor de toeschouwers niet de leukste wedstrijd, dat snap ik, maar ik ben wel tevreden hoor met dit punt”, stelt trainer John van 't Schip terecht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij Zwolle had Erik Israelsson een basisplaats in de spits en verving Terrel Ondaan de geblesseerde Youness Mokhtar. In de beginfase had Vitesse veelvuldig de bal, maar tot gevaarlijke momenten leidde dat niet. Het was Zwolle dat na de eerste tien minuten beter in de wedstrijd kwam en de beste kansen kreeg. De grootste was voor Israelsson. Eerst was er een schitterende actie van Younes Namli, die zijn bewaker in de luren legde, vervolgens gaf hij de bal strak voor het doel. Israelsson kwam inglijden, maar de Zweed kon de bal niet in het doel krijgen. Later in die eerste helft waren er nog kansjes voor Mustafa Saymak (schot van afstand) en Israelsson (kopbal uit een voorzet van Bram van Polen), maar doelpunten leverde dit niet op. Vitesse kwam in die fase niet verder dan een schot van Bryan Linssen, dat maar net naast het Zwolse doel verdween.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Beide partijen, voor de wedstrijd de nummer drie en vier op de ranglijst, leken vooral niet te willen verliezen. Diederik Boer moest handelend optreden op een schot van Milot Rashica, waarbij hij de bal ook nog even losliet. Het leverde de thuisploeg niets op. Aan de andere kant was alleen Terrel Ondaan nog een keer gevaarlijk, maar ook in die situatie bleef een doelpunt uit. In de slotfase drong Vitesse nog wel aan, maar doelpunten zaten er deze middag niet in. Het levert Zwolle voor de vierde keer op rij een clean sheet op. Aanvoerder Bram van Polen kon leven met het punt. “Ik sta hier wel met een tevreden gevoel. Vitesse begon fel aan beide helften, maar dat pareerden we goed.”

Wedstrijdstatistieken:
Vitesse: Pasveer, Dabo, Kasha, Miazga, Büttner, Bruns (36. Mount), Serero, Foor, Rashica, Matavz, Linssen

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Saymak, Thomas, Namli, Israelsson (84. Nijland), Ondaan (80. Karagounis)

Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Toeschouwers:
18.349

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws