Oefenprogramma van PEC Zwolle bekend

| 08-05-2012

PEC Zwolle start op maandag 2 juli met de voorbereiding op het voetbalseizoen 2012-2013. Drie dagen later, donderdag 5 juli, staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. De tegenstander is dan Zwolsche Boys. Verder oefent de ploeg van trainer Art Langeler onder andere tegen SVI (12 juli) en de profclubs Fortuna Sittard, NEC, NAC, Almere City FC en Lommel United.

© Annet van Raalten

Op de eerste training van PEC Zwolle zal Ruud ter Heide in ieder geval niet op het veld verschijnen. Volgens VI-verslaggever Stef de Bont heeft de 29-jarige spits, die het afgelopen half jaar door Zwolle werd gehuurd van FC Emmen, de clubleiding van FC Emmen inmiddels laten weten ook volgend seizoen in Emmen te spelen. En verder meldt VI dat Said Bakkati wellicht nog een jaar in Zwolle blijft. De 30-jarige verdediger had een aflopend contract, maar dat is volgens zaakwaarnemer Henk van Ginkel niet voor 1 april formeel opgezegd door de Zwolse clubleiding. Hierdoor heeft Bakkati op basis van de huidige CAO recht om nog een jaar in Zwolle te spelen.

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel is duidelijk. “Ze hebben het niet bijtijds opgezegd. Dat betekent dat Said ook komend seizoen onder contract staat in Zwolle.” Volgens technisch directeur Bert Konterman ligt het anders. “Wij houden vast aan ons standpunt dat Said hier volgend seizoen niet meer speelt. Het ligt nu bij de FBO (federatie van profclubs). Er was mogelijk iets verkeerd met een woonadres. De rechters moeten de situatie maar uitzoeken.”

Voor de formatie van trainer Art Langeler duurt het huidige seizoen nog een kleine twee weken. Op sportpark De Weide Steen wordt vanavond nog de wedstrijd tussen WVF en FC Zwolle gespeeld. Dat zou een confrontatie worden tussen de broers Jakko en Arne Slot, maar de aanvoerder moet de jubileumwedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De 33-jarige speler van FC Zwolle heeft een chronische knieblessure en laat de laatste twee weken van het seizoen schieten. Klik hier voor het volledige programma van PEC Zwolle ter voorbereiding op de competitie.

Voetbal, FC Zwolle, Arne Slot, Said Bakkati, Ruud ter Heide, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws