Nuon Solar Team bouwt ‘Nuna9’ in Zwolle

| 16-03-2017

Burgemeester Henk Jan Meijer helpt dinsdag 21 maart het Nuon Solar Team op weg bij de bouw van Nuna9, de nieuwste zonneauto van het team. In het Zwolse Polymer Science Park bouwen de studenten van TU Delft de komende maanden aan de zonneauto, waarmee ze in oktober opnieuw de wereldtitel in de wacht hopen te slepen.

© Hans-Peter van Velthoven

Het Nuon Solar Team bestaat uit zestien leden, waarvan er twee uit Zwolle komen. Bij het bouwen van de auto krijgt het team veel hulp van partners en oud-teamleden. Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden. Dit jaar roept het team dan ook héél het land op om te helpen de titel weer naar Nederland te brengen. Zo vraagt het team alle basisschoolkinderen om inspiratie voor het uiteindelijke ontwerp van de bestickering van Nuna9. De ontwerpwedstrijd wordt op 21 maart afgetrapt door leerlingen van de Zwolse basisschool Montessori, die dan in de loods aanwezig zijn om hun ontwerp te maken. De burgemeester van Zwolle helpt het team daarnaast op weg door de eerste koolstofvezel te knippen.

Het Nuon Solar Team verdedigt in oktober de wereldtitel zonneracen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. De Delftse studenten wonnen tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

Burgemeester Henk Jan Meijer, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws