Nummerdor wordt assistent-trainer Oranje

| 2 Maanden geleden.

Reinder Nummerdor wordt met ingang van 1 oktober de nieuwe assistent-bondscoach van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 41-jarige Zwollenaar gaat samen met bondscoach Gijs Ronnes de mannenteams trainen en coachen en is daarmee de opvolger van Jochem de Gruijter. “Dit is een prachtige kans, die ik niet wil laten schieten”, vertelt Nummerdor.

Nummerdor was zelf succesvol in het zand. Samen met Richard Schuil werd hij drie keer op rij Europees kampioen en nam hij deel aan de Olympische Spelen van Peking en Londen. Na het afscheid van Schuil vormde Nummerdor een team met Christiaan Varenhorst en samen wonnen zij zilver op het WK 2015 in Den Haag. Daarnaast bereikte het duo de kwartfinale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nummerdor stopte in 2016 met beachvolleybal en gaat zich nu richten op het trainerschap. “Toen Gijs Ronnes mij polste voor de functie van assistent-bondscoach, werd ik meteen erg enthousiast. Binnen BTN heerst een uitstekende topsportcultuur en ik denk dat ik erg veel van Gijs kan gaan leren.”

Gijs Ronnes, bondscoach van Nederland, is eveneens blij met het vastleggen van Nummerdor. “Reinder heeft in zijn carrière ontzettend veel belangrijke toernooien gespeeld, en ik denk dat hij met zijn ervaring veel kan toevoegen aan ons topsportprogramma. Hij heeft veel kennis van het spel en ik reken erop dat hij zich ook als coach gaat ontwikkelen. Natuurlijk wordt het voor Reinder bijzonder om zijn voormalige teamgenoot Christiaan Varenhorst te coachen, maar zowel de staf als de spelersgroep heeft de intentie om hier een succes van te maken.” Nummerdor komt in oktober direct in in actie tijdens het World Tour-toernooi van Yangzhou of Las Vegas.

Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws