Nummerdor/Varenhorst overtuigend door

| 02-07-2015

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich woensdagavond zeer overtuigend geplaatst voor de achtste finales van het WK beachvolleybal. De spelers van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in Den Haag overtuigend met 2-0 van Rusland (Stoyanovskiy/Yarzutkin). Donderdagmiddag om 15.30 uur treffen Nummerdor en Varenhorst opnieuw een Russisch team: Krasilnikov en Semenov. Zij schakelden woensdag verrassend de Europees kampioenen Nicolai en Lupo uit.

Nummerdor en Varenhorst eindigden bovenaan poule A door al hun poulewedstrijden te winnen. Ondanks de ongeslagen status waren de Nederlanders nog niet tevreden over het vertoonde spel. Woensdagavond mochten ze dat wel zijn. Oranje was op deze prachtige zomeravond veel te sterk voor Rusland. Vooral in de tweede set (21-10 winst) imponeerden de spelers van BTN. In de eerste set konden Stoyanovskiy en Yarzutkin de Nederlanders nog aardig bijbenen. De Russen maakten een kleine achterstand goed en streden tot het einde mee voor setwinst. Een kleine versnelling aan het einde leverde Nederland echter toch de setwinst op (21-19).

In de tweede set walsten Nummerdor en Varenhorst over de Russen heen. Varenhorst wierp een muur op aan het net, kwam tot zes killblocks en remde evenveel aanvallen. Ook serverend liet de 25-jarige blokkeerder zich gelden. Met 21-10 maakte Nederland een einde aan de illusies van het Russische team.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws