Nummerdor/Varenhorst naar WK-finale

| 04-07-2015

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich zaterdagmiddag weten te plaatsen voor de finale van het WK beachvolleybal. Het Nederlandse duo won in een razend spannend gevecht met 2-1 van Brazilië, waardoor de twee zondagavond om het goud spelen. “We zijn zeker van het podium, maar we willen meer. Dit is wel echt een opsteker”, vertelt Zwollenaar Reinder Nummerdor tegenover de NOS.

De medailles komen dichterbij, maar van spanning was bij Nummerdor en Varenhorst absoluut geen sprake. Het duo begon de eerste set dan ook prima en nam direct een 3-0 voorsprong. De marge liep vervolgens wel iets terug en na 9-9 namen de Brazilianen even de overhand. Op 15-15 kwam Nederland echter weer op voorsprong en uiteindelijk trok het op 18-16 een beslissend gaatje. Op 20-18 kregen Nummerdor en Varenhorst vervolgens het eerste setpoint en dat werd direct benut: 1-0. “De wind was lastig, maar we zijn daar aardig in getraind. We zijn er goed mee om gegaan”, zegt Varenhorst.

In de beginfase van de tweede set liepen de Nederlanders even achter de feiten aan. Pedro en Evandro namen een 0-3 voorsprong en hielden tot 6-7 de leiding. Vervolgens ontstond er een gelijkwaardige set, waarin beide teams niet verder kwamen dan een verschil van twee. Op 18-18 zorgde een Braziliaanse netfout voor een 19-18 voorsprong en vervolgens kwamen de Nederlanders op matchpoint. Het stadion op de Hofvijver ontplofte, maar tot een beslissing kwam het nog niet. Nederland miste drie matchpoints, waar Brazilië dankbaar gebruik van maakte. Op 21-22 viel de beslissing, waardoor er een derde set aan te pas moest komen.

Die derde set was vanaf het begin een prooi voor het Nederlandse duo. Het verdedigende werk van Nummerdor, de killblocks van Varenhorst, alles viel goed. Via 5-2 werd het 7-5 en op 10-7 werd het definitieve verschil gemaakt. Pedro en Evandro kwamen nog wel een aantal maal terug tot een punt, maar op 14-12 volgde het vierde Nederlandse matchpoint van de wedstrijd. Varenhorst serveerde, de Brazilianen leken het punt te maken, maar de scheidsrechters zagen een touché van Varenhorst over het hoofd. De bal werd uit gegeven en daarmee bereikten de Nederlanders de eindstrijd van het WK.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws