Nummerdor/Varenhorst naar halve finale

| 01-08-2015

Reinder Nummerdor heeft zich samen met Christiaan Varenhorst geplaatst voor de halve finales van het EK beachvolleybal. Het duo rekende zaterdagochtend allereerst ternauwernood af met het Poolse team Kadziola/Szalankiewicz: 2-1 (15-21, 21-19, 17-15). En later op de dag werd ook de kwartfinale gewonnen. In het tweede duel moesten de Polen Fijalek en Prudel er met 2-1 (21-18, 14-21, 15-10) aan geloven.

Nummerdor en Varenhorst begonnen furieus aan hun kwartfinale op het volgepakte centre court van Klagenfurt. Varenhorst stond uitstekend te blokkeren, maar het was vooral Nummerdor die het publiek op de banken kreeg met zijn geweldige spel. Aanvallend speelde de 38-jarige Zwollenaar foutloos en ook zijn verdedigende spel oogstte veel applaus. Nederland kwam met 20-11 voor en de setwinst lag voor het oprapen. De concentratie verslapte even en Polen kwam nog gevaarlijk ver terug (20-18), maar uiteindelijk sloeg Varenhorst 21-18 binnen. De verslapping aan het einde van de eerste set was een voorbode van het niveau in set twee. Tot 10-11 ging de stand nog gelijk op, maar hierna nam Polen snel afstand. Vooral Varenhorst had het in deze fase even lastig. Fijalek en Prudel wonnen de tweede doorgang met 14-21.

In de derde en beslissende set herpakten Nummerdor en Varenhorst zich prima. Oranje begon zeer gefocust aan de derde set en won deze met 15-10 door sterk te serveren en blokkeren. Nummerdor en Varenhorst spelen zondag om 10.00 uur de halve finale tegen het Italiaanse duo Ranghieri/Carambula. Carambula staat bekend om zijn skyball, de metershoge onderhandse service. Reinder Nummerdor verwacht een zware halve finale tegen Italië. “Dit team heeft dit seizoen al drie keer de Final Four van een groot toernooi gehaald. Op de Major van Porec verloren we van ze voor het brons. Die skyball hadden we toen wel goed onder controle, maar het blijft een moeilijke service.”

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws