Nul punten, maar Exstudiantes wanhoopt niet

| 19-10-2018

De zaalvoetbalsters van Exstudiantes Zwolle kijken op dit moment niet graag naar de ranglijst. De dames spelen voor het tweede jaar op rij in de eredivisie, maar zijn na vier wedstrijden nog altijd puntloos. Aanvoerder Suzanne Herpel vertelt onder andere over de mislukte competitiestart.

© Jan Burgman Fotografie

Suzanne, het is vast een understatement als ik zeg dat jullie niet tevreden zijn.
“Nou, dat geeft eigenlijk een beetje een dubbel gevoel. Natuurlijk hadden we punten willen hebben, maar de eerste drie wedstrijden waren gewoon gelijk opgaand. Die verloren we telkens met één doelpunt verschil. Het is niet zo dat we echt onderdeden voor de tegenstanders. Ik denk ook dat we gewoon weer mee gaan doen. Al moeten we nu wel punten gaan halen. Ik ga ervan uit dat we vrijdag winnen.”

Hoe kan het dat jullie nog puntloos zijn?
“Dat is lastig te zeggen. We hebben wel wat last gehad van vakanties, want afgelopen weken zijn er nog drie weggeweest. Ook heeft Karin Tersteeg haar enkel gebroken, dus die is er lange tijd niet bij. Het is ook niet zo dat de competitie is veranderd, want qua niveau is het volgens mij gelijk gebleven. In zaalvoetbal is één doelpunt verschil eigenlijk niks. Het is niet zo dat we slechter zijn. Tegen Hovocubo stonden we bijvoorbeeld met 5-3 voor. Er gebeurde daarna van alles. De trainer van de tegenpartij werd weggestuurd, de wedstrijd werd zelfs even gestaakt, allemaal gedoe. Uiteindelijk verloren we in de laatste minuut met 5-6.”

Zijn er verder nog veranderingen ten opzichte van vorig seizoen?
“We hebben een assistent-trainer erbij gekregen, maar daardoor verliezen we nu niet haha. Verder is Jennieke van der Pol bij ons komen voetballen en is er ééntje door zwangerschap gestopt. Dat is het wel.”

Gaan jullie, ondanks de nederlaag, weer voor een plaats bij de eerste vier?
“Ja, dan speel je play-offs om het landskampioenschap en dat willen we graag. Ik denk ook dat wij de kwaliteiten hebben om dat te kunnen halen, maar nogmaals: dan moeten we nu wel punten gaan pakken. Ten opzichte van vorig jaar hebben we ook wat ervaring opgedaan, dus daardoor moeten we er beter voor staan. We zijn nu compleet en daardoor wordt het vast stabieler.”

Exstudiantes Zwolle speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Team Alkmaar. De ontmoeting in de WRZV-hallen begint om 20.30 uur.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Exstudiantes Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws