Nominatie voor twee Zwolse projecten

| 10-06-2011

De projecten Special Heroes van HTC en Playing for Success van FC Zwolle zijn deze week genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award 2011. Beide projecten ontvingen afgelopen voetbaljaargang het Meer dan Voetbal Label en behoren nu tot de vier kanshebbers op de award. Grote kans dat die sowieso naar Overijssel gaat, want ook voetbalvereniging Rigtersbleek (Enschede) is met het project Re-integratieproject Langdurig Werklozen genomineerd. De laatste nominatie is voor PSV Eindhoven met het project Scoren met Scholing.

Voetbal is meer dan een spelletje en een voetbalclub is meer dan een club. De Meer dan Voetbal Award gaat jaarlijks naar het meest aansprekende maatschappelijk voetbalproject dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. Om mee te dingen is de belangrijkste vereiste dat het betreffende project een label heeft ontvangen in het seizoen 2010-2011. Uit alle projecten die een label hebben ontvangen, waarvoor de inmiddels bekende groene bal symbool staat, zijn vier nominaties gekozen. Een jury (bestaande uit onder andere Prins Pieter-Christiaan van Oranje, Michael van Praag en Giovanni van Bronckhorst) zal beslissen welk project de Meer dan Voetbal Award op 29 juni krijgt uitgereikt.

Special Heroes
Het sportstimuleringsproject Special Heroes, een samenwerking van onder andere voetbalvereniging HTC en lokale partners uit Zwolle. Binnen dit project maken kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar kennis met een groot aantal sporten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met reguliere sportverenigingen, aangezien het uiteindelijk doel is dat deze doelgroep lid wordt van een ‘gewone’ sportvereniging. Het projectbureau van Special Heroes, speciaal onderwijsinstelling De Twijn, de stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan en SportService Zwolle hebben Special Heroes gezamenlijk in Zwolle ingevoerd.

Playing for Success
FC Zwolle heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de voor hen bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle structureel bij aan het verkleinen van deze leerachterstand. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

Voetbal, FC Zwolle, SportService Zwolle, FC Zwolle Stadion, Special Heroes, Sportpark De Pelikaan, De Twijn, HTC, Meer dan Voetbal, Playing for Success

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws