Nog geen periode FC Zwolle na gelijkspel

| 27-09-2010

FC Zwolle is er maandag niet in geslaagd om de eerste periodetitel al binnen te halen. Het speelde met 2-2 gelijk bij Helmond Sport. Tot tweemaal toe gaven de Zwollenaren een voorsprong uit handen. Diederik Boer was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg door diep in blessuretijd nog een nederlaag te voorkomen. De sluitpost redde met een uiterste krachtsinspanning knap op een inzet van Marc Höcher. Topscorer Sjoerd Ars had kort daarvoor aan de andere kant de winnende op zijn schoen, maar hij kon de bal net niet genoeg richting meegeven.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Art Langeler. FC Zwolle domineerde het duel en kwam na 24 minuten spelen verdiend op voorsprong via Ars. Wel was daar een strafschop voor nodig. De aanvalsleider mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal in de zestien van de Helmonders en faalde niet. Het was alweer zijn zevende competitietreffen in net zoveel duels. Helmond kreeg in het restant van de eerste helft via Bruno Andrade en Philipp Haastrup nog grote kansen op de gelijkmaker, maar zij faalden.

In de tweede helft werd het spel van Zwolle wat minder en kwam Helmond juist wat beter in de wedstrijd. Dat resulteerde zes minuten na rust al in de gelijkmaker. Boer was kansloos toen Robbie Haemhouts vrij kon inknikken na een afgemeten voorzet van Höcher. FC Zwolle stelde echter al snel orde op zaken. Via een prima treffer van middenvelder Joey van den Berg kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Toch bleven beide ploegen op een remise steken. Saïd Bakkati haalde Haemhouts onderuit in het strafschopgebied en kreeg daarvoor de rode prent voorgehouden. De penalty was aan Andrade wel besteed: 2-2.

Ondanks het gelijke spel in Helmond behoudt FC Zwolle een prima uitgangspositie om de eerste periode te winnen. Bij winst in de zeer lastige uitwedstrijd bij RKC is Zwolle alsnog periodekampioen, maar ook bij een gelijkspel gaat de eerste Bronzen Stier hoogstwaarschijnlijk naar de hoofdstad van Overijssel. Zelfs bij verlies maken de Zwollenaren nog een goede kans op de periodetitel. RKC is met Zwolle en grote concurrent Volendam als enige nog zonder nederlaag. De Volendammers gaan vrijdag op bezoek bij Sparta, dat ook nog kansen heeft en kan terugvallen op beter doelsaldo.

Voetbal, FC Zwolle, Said Bakkati, Diederik Boer, Joey van den Berg, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws