NK voor studenten tijdens Ekiden Zwolle

| 16-01-2013

Atletiekvereniging PEC 1910 organiseert zondag 7 april 2013 voor de twintigste keer de Ekiden Zwolle. Op en rond atletiekbaan Wim Peters worden dit jaar tegelijkertijd de Nederlandse kampioenschappen voor studenten gehouden. De Ekiden Zwolle is al jarenlang de grootste ekiden van Nederland, met in 2012 maar liefst 175 teams. De verwachting is dat het aantal teams dit jaar boven de 200 zal zijn.

© Annet van Raalten

Een ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Omdat de ekiden wordt gelopen met zes personen en de afstanden variƫren, is deze geschikt voor vele personen. De afstanden zijn in startvolgorde: 5 - 10 - 5 - 10 - 5 en 7,195 kilometer. In totaal wordt er dus 42,195 kilometer afgelegd, een echte marathon! Ekiden Zwolle is al vele jaren een vast agendapunt in de loopagenda van vele Zwollenaren en lopers uit de regio. Het teamgevoel en de gezelligheid, gecombineerd met de sportieve strijd, maken het tot een evenement dat uitstekend past in de manier waarop mensen tegenwoordig met sport, gezondheid en teambuilding bezig zijn.

De verschillende categorieƫn waarin gestart kan worden (wedstrijdlopers, recreanten, zorginstellingen, bedrijven, stratenteams, onderwijsinstellingen) bieden vele mogelijkheden om een team te formeren. Inschrijven is mogelijk via www.ekidenzwolle.nl.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws