NK synchroonzwemmen in De Vrolijkheid

| 18-03-2014

De Zwolse zwemvereniging Swol 1894 en de KNZB organiseren op zaterdag 29 maart de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Synchroonzwemmen. In zwembad De Vrolijkheid strijden dan bijna negentig zwemsters tot 18 jaar om de nationale titels. “Daarnaast doen er voor het eerst ook Belgische zwemsters mee”, laat Kees Jansen namens de organisatie weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Die Belgische zwemmers kunnen deelnemen omdat de KNZB een samenwerking is aangegaan met de Belgische collega’s. “Mocht er een Belgische zwemster bij de eerste twaalf eindigen, dan wordt zij aan de finale toegevoegd. Daarin blijven hoe dan ook twaalf Nederlanders actief”, weet Jansen. Het programma van de dag is al bekend. ‘s Morgens vindt de figurenwedstrijd plaats, waarna er wordt geloot voor de finales van de soli, de duetten en de ploegen. Die worden uiteindelijk ‘s middags afgewerkt.

Naast de strijd om de nationale titels zijn er op 29 maart ook verschillende demonstraties te zien. “Margot de Graaf geeft bijvoorbeeld een demonstratie solo lange kur, terwijl Adriani Vasilakis ook solo in actie te zien is. Daarnaast geeft De Graaf samen met Christina Maat een demonstratie duet”, aldus Jansen. Kortom, er valt volgende week zaterdag op zwemgebied genoeg te zien in Zwolle. Meer informatie over het NK is te vinden op de site van de KNZB.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws