NK Paratriatlon in 2016 rond Milligerplas

| 09-12-2015

Het Nederlands kampioenschap paratriatlon wordt zaterdag 24 september gehouden rond de Milligerplas in Zwolle. De afgelopen drie jaar ging er tijdens de Triathlon Zwolle al een serie voor gehandicapte sporters van start. Dat Zwolle nu gastheer is voor het NK, is voor de organisatoren de kers op de taart. “Wij hopen dat er internationale toppers aan de start staan, die dan net terugkomen van de Paralympische Spelen”, meldt de organisatie.

© Annet van Raalten

Het NK paratriatlon gaat over de achtste afstand en wordt ieder jaar gehouden. De wens om het NK naar Zwolle te halen bestond al langer en nu is het gelukt. Naast het NK paratriatlon staan er ook weer diverse series over de kwart en achtste afstand gepland. Vorig jaar werd Gerrit Dijkstra de winnaar van de Zwolse paratriatlon. “Triathlon Zwolle is bij uitstek een geschikt evenement voor zowel de ervaren triatleet als de beginnende sporter. Ook dit jaar kunnen (bedrijven)teams zich weer inschrijven voor het sportieve evenement. Een team bestaat uit twee of drie personen, waarbij ieder een onderdeel op zich neemt”, zo luidt het bericht.

Inschrijven voor de zesde Triathlon Zwolle is mogelijk vanaf 1 januari en kan via de website www.triathlonzwolle.nl. De editie van 2015 trok liefst 500 sportievelingen naar Zwolle. Op de kwart ging het goud bij de heren naar Stefan Overmars, terwijl Sarah-Lynn Reuver bij de dames de snelste was. De snelste man op de achtste werd Rene Jaasma en bij de dames ging Elianne Huitema met de zege aan de haal.

G-sporten, Triatlon, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws