NK-goud voor Ronald en Michel Mulder

| 12-05-2018

Ronald en Michel Mulder hebben op de slotdag van het NK iknline-skaten in Heerde toch nog het hoogste ereschavot mogen beklimmen. Michel won zaterdag goud op de 100 meter sprint en eerder op de dag kroonde Ronald zich tot Nederlands kampioen op de ‘one lap’.

© Annet van Raalten

De finale van de 100 meter sprint werd een onderlinge strijd tussen Ronald en Michel Mulder. Nadat Michel eerst een valse start maakte, verspeelde Ronald bij de tweede start zijn kans op het goud door meteen een misslag te maken. Hij moest daardoor genoegen nemen met het zilver. De bronzen medaille was voor Gerrie van Lingen, die in de troostfinale Jesper Hospes slechts tweeduizendste van een seconde voor bleef.

Op het onderdeel ‘one lap’ gingen Michel Mulder, Ronald Mulder, Rémon Kwant en Rick Schipper de strijd met elkaar aan. Vanaf de start ging Michel Mulder er vandoor, maar op het laatste rechte stuk sprintten de vier mannen op de finish af. Er moest een fotofinish aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Daaruit bleek dat Ronald Mulder zijn voorste wiel net iets eerder over de streep stak dan zijn tweelingbroer en Rémon Kwant.

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws