NK-brons voor Van der Breggen en Tietema

| 21-06-2017

Anna van der Breggen heeft woensdag tijdens het NK tijdrijden een bronzen medaille in de wacht gesleept. In Montferland snelde de Zwolse wielrenster naar een eindtijd van 33 minuten en 10 seconden. Daarmee moest ze alleen Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk voor zich dulden. Bas Tietema reed eerder op de dag naar een bronzen medaille bij de beloften.

Van der Breggen was woensdag één van de topfavorieten en wist die status waar te maken. Winnen deed de renster van Boels-Doelmans niet, maar dat kwam vooral door ijzersterke optredens van Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk. Van der Breggen snelde naar een tijd van 33 minuten en 10 seconden en nam daarmee even plaats op de hot seat. Haarr tijd was echter niet voldoende voor een Nederlandse titel, want Van Vleuten en Van Dijk doken ruim onder haar tijd. Eerstgenoemde werd in een tijd van 32 minuten en 44 seconden Nederlands kampioen, terwijl Van Dijk daar net iets boven bleef. Zij had vier seconden meer nodig om over de meet te komen en moest zodoende genoegen nemen met het zilver.

Brons voor Bas Tietema
Bas Tietema deed woensdag mee aan het NK tijdrijden voor beloften. De Zwollenaar, die tegenwoordig zijn kilometers maakt in het tricot van An Post, kwam tot een tijd van 31 minuten en 22 seconden en moest daarmee zijn meerdere erkennen in de concurrentie. Winnaar Julius van den Berg noteerde een eindtijd van 30 minuten en 56 seconden, terwijl nummer twee Pascal Eenkhoorn na precies 31 minuten over de streep kwam. De tijd van Tietema was uiteindelijk goed voor het brons.

Wielrennen, Bas Tietema, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws