Nipte nederlaag voor hockeyers HC Zwolle

| 10-09-2017

De heren van HC Zwolle zijn zondag het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Op bezoek in Nijmegen speelden de Zwollenaren een prima tweede helft, maar dat was niet voldoende om het matige eerste bedrijf helemaal te herstellen. De bezoekers gingen uiteindelijk met 3-2 onderuit. “Het is altijd zuur om zo kortbij te verliezen. Met een gelijkspel had Nijmegen ook niet mogen klagen”, concludeert coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

Ieder begin is moeilijk en dat gold zondag ook voor HC Zwolle. Een vinger leggen op de moeizame start was lastig, maar Van den Broek probeerde het toch. “Misschien was het een beetje spanning, want het was toch de eerste competitiewedstrijd. En we hebben natuurlijk spelers die nog nooit op dit niveau hebben gespeeld. Dat is even schakelen voor ze”, zegt Van den Broek. De matige eerste periode had tot gevolg dat HC Zwolle voor de rust met 1-0 achterkwam. Na de rust maakte Nijmegen zelfs ook nog de 2-0, waardoor de expeditie van Zwolle nog lastiger werd. “Laten we het houden op een ongelukkig moment. Toch hebben we het na rust goed gedaan en hebben we best een aantal aardige kansen gehad. Die hebben we niet voldoende benut”, zegt Van den Broek.

Het lukte HC Zwolle via Jaap Rondhuis wel om terug in de wedstrijd te komen, maar met een man minder vergrootte Nijmegen wederom de marge naar twee. Matthijs Verhoef was nog wel goed voor de 3-2, maar een punt uit het vuur slepen zat er niet meer in. “De laatste tien minuten was het bij hun alle hens aan dek, maar het lukte niet meer om gelijk te maken. We waren er dichtbij, maar net niet. Die eerste helft breekt ons uiteindelijk op”, vindt Van den Broek, die wel met vertrouwen naar volgende week gaat. “Aan ons de taak om het volgende week vanaf het begin te laten zien. De kop is er in ieder geval af.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws