Nipt verlies vrouwen ZAC Basketbal

| 12-12-2011

De vrouwen van ZAC Basketbal hebben de uitwedstrijd bij Eurosped uit Tubbergen nipt verloren. Won de ploeg drie weken geleden nog in Tubbergen met drie punten verschil, nu verloren de basketbalsters in Tubbergen met hetzelfde verschil: 63-60. In de slotfase kreeg ZAC met vijf vrije worpen de kans om de wedstrijd nog te winnen, maar hiervan wist het er maar één te benutten.

Drie weken geleden ging de ploeg met winst terug naar Zwolle, zaterdagavond was dit niet het geval. In een matige wedstrijd was Eurosped net te sterk voor ZAC. Volgens trainer Jan Verhoeff was dit te wijten aan de inzet van de dames. “In vergelijking tot de vorige ontmoeting tegen Eurosped ontbrak de tomeloze inzet. In de eerste helft waren we nog te beroerd om het ene been voor het andere te zetten”, zegt Verhoeff. Na het eerste kwart leidde Europsped al met 22-14, waarna de Tubbergenaren al snel uitliepen naar 30-16. Even leek ZAC terug te komen, maar na opnieuw een zwakke periode gingen beide ploegen rusten met een 41-28 ruststand.

Het derde kwart ging vervolgens gelijk op, maar in het vierde kwart leken de Zwolse vrouwen terug te komen. Onder aanvoering van de scorende Marlies Verhoeff, kwam de ploeg terug tot vier punten, maar moest uiteindelijk toch de overwinning aan Eurosped laten. In de laatste minuut kreeg ZAC vijf vrije worpen en dus de kans om de wedstrijd nog te winnen. Echter, vier van de vijf worpen gingen mis. “Dit is het ergste wat je als team en trainer kan overkomen. Hopelijk hebben de dames hier wat van geleerd”, zegt Jan Verhoeff.

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws