Nijboer en Solen weer nationaal kampioen

| 24-09-2018

De Hanzerenners Jinthe Nijboer en Keije Solen hebben - net als vorig jaar - de Nederlandse titel op de mountainbike in de wacht gesleept. Op het uitdagende parcours in Oldenzaal zegevierde Jinthe Nijboer in leeftijdscategorie 2 (10 jaar) en clubgenoot Keije Solen pakte bij de jongens de winst in categorie 5.

Voor Jinthe Nijboer verliep het Nederlands kampioenschap zaterdag prima. In eerste instantie bleef zij keurig in het wiel van haar voorganger en op het juiste moment nam de Zwolse de leiding over. Vervolgens kreeg Nijboer nog wel te maken met de nodige achterblijvers, maar op het overwegend smalle parcours bleef zij koelbloedig om uiteindelijk solo aan de meet te komen. Later op de dag kende Keije Solen eveneens een goede start. Hij nam gelijk de leiding en reed samen met twee concurrenten weg bij de rest. Door een valpartij raakte Solen even op achterstand, maar hij wist het gat snel te dichten. In de slotfase kwam hij met Senna Remijn in zijn wiel de finishstraat opgedraaid en in een mooie sprint bleek Keije Solen de sterkste.

Tijdens de ceremonie protocollaire ontvingen de twee mountainbikers van Hanzerenners Zwolle een gouden medaille en natuurlijk een rood-wit-blauwe trui. Voor Jinthe Nijboer en Keije Solen inmiddels een vertrouwd tricot, want vorig jaar pakten zij op de mountainbike al het rood-wit-blauw en eerder dit jaar wisten de twee Zwollenaren ook nog eens Nederlands kampioen wielrennen te worden.

Mountainbiken, Hanzerenners Zwolle, Jinthe Nijboer, Keije Solen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws