Night Skate Zwolle gaat voor groot peloton

| 03-07-2017

In het kader van haar 50-jarig jubileum organiseert Schaatsvereniging Zwolle vrijdag 7 juli de Night Skate en de organisatie gaat voor een groot peloton. “De vergunningen zijn binnen en de route is gereed, zodat we vrijdag met een groot, rustig rijdend peloton door Zwolle kunnen skeeleren”, zegt Nienke de Hart namens de organisatie en alle vrijwilligers.

“De Night Skate Zwolle is een mooie gelegenheid om samen met vrienden of familieleden te skeeleren en lekker te ontspannen in de mooie omgeving van Zwolle.” Het evenement is bedoeld voor jong (vanaf 8 jaar, onder begeleiding) en oud. Om 19.00 uur klinkt het startschot bij het provinciehuis aan de Luttenbergstraat. Het parcours is 11 kilometer lang en deze leidt door de wijken, langs de IJssel, Het Engelse Werk en het centrum. “Als je geen skeelers hebt, dan kun je die lenen. En als je nog niet zo goed kan skeeleren, is het mogelijk om een rondje te rijden door Park De Wezenlanden”, aldus De Hart, die verder aangeeft dat inschrijven nog steeds mogelijk is via www.nightskatezwolle.nl.

De Night Skate Zwolle wordt georganiseerd door Schaatsvereniging Zwolle, die dit jaar vijftig jaar bestaat. De vereniging telt op dit moment 140 leden. Van half oktober tot half maart wordt er geschaatst op de ijsbanen in Dronten en Deventer. De rest van het jaar vinden er trainingen plaats, zoals skeeler-, fiets- en loop-/conditietrainingen. Er worden daarnaast vele activiteiten georganiseerd zoals jeugdkampen en fietsweekenden. In dit jubileumjaar draagt Schaatsvereniging Zwolle het Ronald McDonald Huis een warm hart toe. Daarom zal de schaatsvereniging een groot deel van het inschrijfgeld doneren aan het Ronald McDonald Huis.

Schaatsvereniging Zwolle, Skeeleren, Night Skate Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws